Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρία βήματα για να οργανώσετε αποτελεσματικά την κουζίνα σας

Μια ανοργάνωτη κουζίνα μπορεί να γίνει ο εφιάλτης του κάθε νοικοκύρη ή νοικοκυράς. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι να σπαταλάτε χρόνο αναζητώντας το ειδικό μαχαίρι της πίτσας ή ένα συγκεκριμένο τηγάνι. Τις περισσότερες φορές, κάποιος άλλος στο σπίτι το έχει παρατήσει σε ένα άσχετο μέρος, στο οποίο δε θα κοιτάγατε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, παρακάτω θα βρείτε 3 tips για να οργανώσετε την κουζίνα σας και να μετατρέψετε το χάος σε τάξη και οργάνωση.

Κάντε ένα βαθύ ξεσκαρτάρισμα

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε μια οργανωμένη κουζίνα είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι λειτουργική, πέρα από αισθητικά όμορφη. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αποχωριστείτε όλα τα άχρηστα αντικείμενα εντός της. Μη δείξετε έλεος και κρατήστε μόνο τα πράγματα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση ή, έστω, που έχετε χρησιμοποιήσει κατά τον τελευταίο χρόνο. Τα άλλα, κατά πάσα πιθανότητα, είναι αντικείμενα που απλά πιάνουν χώρο ή που κάποτε πιστέψατε ότι θα χρησιμοποιήσετε. Η σκληρή αλήθεια, όμως, είναι, πως δεν έχουν θέση στην κουζίνα σας.

Η απαλλαγή από αυτά τα αντικείμενα θα σας βοηθήσει να έχετε στην κουζίνα σας μόνο ό,τι σας είναι απαραίτητο και θα σας δώσει χώρο να οργανώσετε τα ράφια και τα ντουλάπια κουζίνας σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Υπολογίστε πόσο χρησιμοποιείτε το κάθε ένα από τα εναπομείναντα αντικείμενα στην κουζίνα σας και σε ποιο ακριβώς σημείο το χρησιμοποιείτε, ώστε να αξιοποιήσετε το χώρο που έχετε στη διάθεσή σας με τον πιο λογικό και πρακτικό τρόπο.

Χωρίστε την κουζίνα σας σε ζώνες εργασίας

Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να αποφύγετε τη διαδικασία του να διασχίζετε το δωμάτιο κάθε φορά που χρειάζεστε κάτι. Οι τρεις κυρίαρχες ζώνες εργασίας είναι η ζώνη της καθαριότητας, η ζώνη της προετοιμασίας του φαγητού και η ζώνη του μαγειρέματος. Ο νιπτήρας είναι το μέρος στο οποίο πραγματοποιείται το καθάρισμα και κοντά του πρέπει να τοποθετηθούν τα αντικείμενα που σχετίζονται με το πλύσιμο και την καθαριότητα της κουζίνας. Ο φούρνος και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι καλό να τοποθετούνται σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε να μπορείτε να τους διαχειριστείτε ευκολότερα καθώς μαγειρεύετε. Ο χώρος προετοιμασίας πρέπει συνήθως να βρίσκεται πιο κοντά στην περιοχή που τοποθετείτε το φαγητό, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα.

Διαχωρίστε τα πιατικά σας

Τα ντουλάπια κουζίνας έχουν συχνά συσσωρευμένη στο πίσω μέρος τους μια πληθώρα αντικειμένων άσχετων μεταξύ τους: πιάτα, κούπες, ποτήρια που δεν θα έπρεπε να είναι ομαδοποιημένα, βρίσκονται όλα τοποθετημένα στο ίδιο (ακατάλληλο) σημείο. Όσο περισσότερο αναβάλλετε να τακτοποιήσετε τα κουζινικά σας, τόσο περισσότερο πληθαίνουν και τόσο πιο δύσκολο θα σας είναι να εντοπίσετε αυτό που θέλετε κάθε στιγμή.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή