Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: 1549 έλεγχοι για τα μέτρα από τη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να επιτηρεί, στον βαθμό των αρμοδιοτήτων του, την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση διάδοσης του κορονοϊού. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν συνεχείς, ήδη από το καλοκαίρι, πριν καν υπάρξουν τα μέτρα αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης ή τα πιο πρόσφατα, τα περιοριστικά, που ισχύουν από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων, το προσωπικό της ελέγχει συνεχώς την τήρηση των μέτρων, προτρέποντας τους πολίτες να διαφυλάσσουν την υγεία τους και την υγεία των συμπολιτών τους.
Συνολικά, μέσα σε έναν (1) μήνα, από 1 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 1.549 έλεγχοι… παντού: σε καταστήματα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε δημότες, θεατρικές παραστάσεις, σχολές οδηγών, ΚΤΕΟ, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ κ.α. Σε κάποιες περιπτώσεις, η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων έλεγξε τον… ίδιον τον Δήμο Τρικκαίων, όπως στις εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας ή σε θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εγκαταστάσεις του Δήμου.
Οι βεβαιώσεις παραβάσεων ανέρχονται συνολικά σε 39, σε καταστήματα και πολίτες, για μη χρήση μάσκας, δηλαδή ποσοστό 2,5% επί των ελέγχων.

Αναλυτικά τα στοιχεία, είναι τα ακόλουθα


ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΌ 1/9/2020 ΕΩΣ 29/9/2020

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: 815  (εκ των οποίων, 53 σε πρακτορεία ΟΠΑΠ)
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 169
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 3
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (πχ. Εβδομάδας Κινητικότητας Δήμου Τρικκαίων): 4            
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ: 2
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΤΕΟ: 6
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: 2
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: 27
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 6
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΤΑΞΙ: 3
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: 479
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: 12
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ: 2
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ: 19

Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχων κατά περίπτωση και τομέα, ανανεώνοντας και τροποποιώντας συνεχώς τις περιοχές παρέμβασης. Στόχος, να μη μειωθεί η προσήλωση των τρικαλινών στα περιοριστικά μέτρα και να ενισχυθεί η συλλογική προσπάθεια ενάντια στον κορονοϊό.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή