Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: 665 γυναίκες απευθύνθηκαν μέχρι σήμερα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών

Το 90% θύματα ενδοοικογενειακής βίας – Το 75% μητέρες – Σοκαριστικά στοιχεία που φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Τρικάλων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα 10 χρόνια λειτουργίας του στην περιοχή μας.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη του κέντρου Ελευθερία Τζιουβάρα, και κατέγραψε το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, μέχρι σήμερα στο Κέντρο Συμβουλευτικής απευθύνθηκαν 665 γυναίκες.

Εξ αυτών το 90% είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, και το 75% μητέρες.

Τα ποσοστά αυτά φέρνουν τα Τρίκαλα στις αντίστοιχες αναλογίες και στατιστικές ανά τον κόσμο. Ωστόσο, όπως επισήμανε και η κα Τζιουβάρα, είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού είναι αρκετές ακόμη οι περιπτώσεις που δεν προχωρούν σε καταγγελία. Που δεν σπάνε τη σιωπή.

Στη συμβολή του κέντρου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς, ο οποίος έχοντας θητεύσει και στη θέση του αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας, έχει πλήρη εικόνα του κομβικού του ρόλου.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι η διαρκής συνεργασία σε επίπεδο αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης των φαινομένων.

Όσον αφορά το τελευταίο, δράσεις γίνονται και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμοι Τρικκαίων, με την προϊσταμένη Βέρα Ντάκου, να αναφέρεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στην κατεύθυνση να δημιουργηθεί μια βάση ισότητας από νωρίς.

Εκεί στοχεύει πρόγραμμα που υλοποιείται στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και αφορά τη σχολική αυλή ως χώρος που δραστηριοποιούνται οι μαθητές και μαθήτριες πέρα από τα στερεότυπα.

Στο τελευταίο συμβάλουν και δράσεις του ίδιου του Κέντρου Συμβουλευτικής που αφορούν 2.500 μαθητές τα τελευταία 10 χρόνια.

Ωστόσο, όπως τόνισε και η Ελευθερία Τζιουβάρα, το ζητούμενο παραμένει και είναι δύσκολο αν δεν υπάρχει διαρκής ενεργοποίηση των σχολικών μαθητικών συνόλων.

Όσον αφορά τους στόχους του κέντρου είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να δημιουργήσει ένα δίκτυο 394 συνεργαζόμενων φορέων που ενεργοποιούνται σε κάθε περίπτωση γυναίκας που απευθύνεται στο κέντρο για συμβουλές.

Κάθε γυναίκα μπορεί να απευθύνεται σε αυτό για να λάβει συμβουλευτική πάνω σε νομικά ζητήματα, ψυχολογική υποστήριξη και στήριξη σε περίπτωση που πρέπει να απομακρυνθεί από τον κακοποιό της.

Όλα αυτά δωρεάν και υπό απόλυτη μυστικότητα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή