Τα νέα της πόληςΔιαβάστε επίσης

Τρίκαλα: Αναπλάσεις 343.000 ευρώ σε 7 χωριά του Δήμου

Αναπλάσεις σε πλατείες, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους επτά χωριών προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων, με προϋπολογισμό 343.000 ευρώ μέσω LEADER.

28 Aug 2026
Τρίκαλα: Αναπλάσεις 343.000 ευρώ σε 7 χωριά του Δήμου

Παρεμβάσεις σε επτά χωριά του Δήμου Τρικκαίων, συνολικού προϋπολογισμού 343.000 ευρώ, προωθεί η δημοτική αρχή με στόχο την αναβάθμιση πλατειών, πεζοδρομίων και άλλων κοινόχρηστων χώρων.

Το έργο αφορά τη Ράξα, το Ρίζωμα, το Γλίνος, το Ξυλοπάροικο, το Ελληνόκαστρο, το Λιόπρασο και το Πρίνος.

Σύμφωνα με τον Δήμο Τρικκαίων, προβλέπονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικισμού εργασίες όπως:

  • κατασκευή και πλακόστρωση πεζοδρομίων,
  • αντικατάσταση υφιστάμενων πλακών,
  • δημιουργία υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ,
  • παρεμβάσεις σε χώρους πρασίνου,
  • αναβάθμιση στοιχείων πλατειών,
  • διαμόρφωση και οριοθέτηση παρτεριών.

Η χρηματοδότηση των 343.000 ευρώ

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, οι οποίες εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έργο, με τίτλο «Βελτίωση και Ανάδειξη Κοινόχρηστων Χώρων σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων με στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας και της τοπικής τους ταυτότητας», θα υποβληθεί προς έγκριση στο Τοπικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης CLLD/LEADER 2023-2027 για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Συνεπώς, στο παρόν στάδιο πρόκειται για πρόταση προς χρηματοδότηση και όχι για έργο που έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση ή ξεκινήσει.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα..