Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΤΡΙΚΑΛΑ: Απάτες χιλιάδων ευρώ από δύο αλλοδαπές εις βάρος ηλικιωμένων γυναικών

Συνελήφθησαν χθες (18-08-2021) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, δύο αλλοδαπές κατηγορούμενες για απάτες.

Οι δράστιδες επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.490 ευρώ. Το ποσό παρέλαβαν από στύλο της ΔΕΗ, έξω από κατοικία ηλικιωμένης κατοίκου της περιοχής, σημείο όπου είχε υποδειχθεί από άγνωστους συνεργούς τους.

Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι συνεργοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης ιατρικής επέμβασης ως συνέπεια σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Αποπειράθηκαν αρχικά να της αποσπάσουν το χρηματικό πόσο των 50.000 ευρώ. Την έπεισαν εντέλει να αφήσει στο προαναφερόμενο σημείο το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε ως αμοιβή για την υποτιθέμενη επέμβαση.

Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο του, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη το παραπάνω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Από την αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, οι συλληφθείσες με τους άγνωστους συνεργούς τους αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ από τέσσερις ακόμη γυναίκες των Τρικάλων, τρεις από τις οποίες ήταν ηλικιωμένες.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή