Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά η ΕΙΝΚΥΝΤ την ερχόμενη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Σε σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται πως βιάζεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη από την μια, και την ανακοίνωση με τυμπανοκρουσίες για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Εξαναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνουν τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργούν κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε!
Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να «ξεπεράσει» τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του.

Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι δήθεν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αν ήθελαν πραγματικά την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα έπρεπε να κάνουν πράξη αυτά που ζητάμε τόσο καιρό. Ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου με την λογική «κόστους-οφέλους», η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Το δηλώνουμε ακόμα μια φορά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί που την περίοδο της πανδημίας δίναμε καθημερινά μάχη με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια στο πλευρό των ασθενών μας, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας ελέω κυβέρνησης άφηνε ανθρώπους αβοήθητους για να μη μολυνθούν τα κέρδη του, δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουμε τώρα! Απορρίπτουμε τη λογική “όποιος δεν έχει να πληρώσει δε θα επιβιώσει”. Δε θα κάνουμε πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών μας για να “ενισχύσουμε” το εισόδημα μας από το υστέρημα τους. Από το υστέρημα σε τελευταία ανάλυση των οικογενειών μας, των γονιών μας, των παιδιών μας. Γιατί αυτό διακυβεύεται. Η δική τους υγεία. Η δική τους ζωή.

Απαιτούμε:

Να μη τολμήσουν να καταθέσουν καν το νομοσχέδιο! ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

Καμιά σκέψη για έναρξη πληρωμών των ασθενών στο ΕΣΥ.

Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.

Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Επαναφορά της πλήρους αστικής ευθύνης στο νοσοκομείο. Κατάργηση της επαίσχυντης εγκυκλίου Χουλιαράκη.

Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, δεν διορθώνεται ούτε συζητιέται.

Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝΤ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή