Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Χωράφια παραμένουν πλημμυρισμένα με τα βαμβάκια να βουλιάζουν στη λάσπη (ΦΩΤΟ)

Το πνιγμένο βαμβάκι στα Τρίκαλα και το πινκ πονκ δηλώσεων Κουρέτα και Μητσοτάκη

Επτά μήνες μετά και ακόμη η λάσπη και τα νερά κατακλύζουν χωράφια στην περιοχή των Τρικάλων. Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, εκτάσεις με βαμβάκια παραμένουν βουλιαγμένες κάτω από τα νερά που δεν λένε να υποχωρήσουν σε πολλές περιοχές του Τρικαλινού κάμπου.

Οι κόποι και οι περσινές σοδειές μοιάζουν με ναυάγια που δεν μπορούν να αποζημιωθούν δίκαια παρά μόνο όταν η κυβέρνηση δει κατάματα την πραγματικότητα που βιώνουν οι αγρότες.

Το κόστος της παραγωγής τους, το χαμένο κέρδος της πώλησής τους, το χαμένο χωράφι, η απώλεια της φετινής καλλιεργητικής περιόδου είναι μερικές μόνο παράμετροι στη λίστα της απώλειας…

Την ίδια ώρα Δημήτρης Κουρέτας και Κυριάκος Μητσοτάκης προέβησαν σε δηλώσεις για το βαμβάκι της Θεσσαλίας, με τον Πρωθυπουργό να απαντά στη δήλωση του πρώτου, καταλήγοντας και οι δύο στο κοινό συμπέρασμα ότι το βαμβάκι ως καλλιέργεια δεν είναι «τελειωμένη υπόθεση», κάθε άλλο.

Η πρόκληση βέβαια είναι πιο άμεση και για την ώρα αφορά όχι το αν «σηκώνει» η γη της Θεσσαλίας άλλο βαμβάκι, αλλά ποιος θα το σπείρει και σε ποια χωράφια… Έχουν αντοχές οι πλημμυρισμένοι αγρότες να το παλέψουν ξανά;

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή