Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Χωρίς δρόμο και ρεύμα επτά μήνες μετά τον Ντάνιελ το ξενοδοχείο Πύργος Μαντάνια (ΦΩΤΟ)

Τι λένε στο Trikalanews.gr οι ιδιοκτήτες

Κλείσαμε σχεδόν επτά μήνες από τις φονικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη και όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν επανέλθει, και μάλιστα επιχειρήσεις που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τον νομό Τρικάλων.

Όπως η περίπτωση ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, του Πύργου Μαντάνια στον Ασπροπόταμο, που ακόμη και σήμερα παραμένει ερμητικά κλειστό περιμένοντας καταρχάς… πρόσβαση.

Το Trikalanews.gr, μίλησε με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι περιέγραψαν με απόγνωση και απογοήτευση την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Οι δύο δρόμοι από τους οποίους είχε πρόσβαση το ξενοδοχείο καταστράφηκαν και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την αποκατάστασή τους.

Έτσι το ξενοδοχείο είναι αποκομμένο από τον κόσμο αλλά και από τους ίδιους που για να το προσεγγίσουν, αφήνουν το αυτοκίνητό σε ένα σημείο και προχωρούν με τα πόδια. Οι καταστροφές στο κτηριακό συγκρότημα είναι αρκετά περιορισμένες, και συγκεκριμένα αφορούν το pool bar, ωστόσο οι ιδιοκτήτες μην έχοντας πρόσβαση δεν μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε επιδιόρθωση.

Πέρα από αυτό βέβαια, δεν υπάρχει και ρεύμα ακόμη και σήμερα. Επτά μήνες μετά ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως είπαν ο ίδιοι στο Trikalanews.gr, δεν έχει προβεί σε αποκατάσταση του προβλήματος του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στους αρμόδιους φορείς ωστόσο απάντηση δεν παίρνουν. Το γεγονός δε ότι όπως εξαγγέλθηκε τα οδικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι, σημαίνει αυτομάτως ότι ήδη έχουν χάσει έναν ολόκληρο χρόνο λειτουργίας και οδεύουν προς τον δεύτερο. Όσο για αποζημίωση… αυτό φαίνεται να είναι κάτι απροσδιόριστο και ρευστό αφού επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για την απώλεια εισοδήματος.

Το θέμα κινείται και πέρα από την επιχειρηματική ζημία όμως. Αν άμεσα δεν γίνουν ενέργειες έστω και για προσωρινές υποδομές, η περιοχή θα θυμίζει «τόπο φάντασμα» χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή