Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Εκατοντάδες στα συσσίτια – Χιλιάδες ενισχύονται με τρόφιμα

Στοιχεία από την εκκλησία και τον Δήμο Τρικκαίων που αποτυπώνουν το πρόβλημα επιβίωσης των Τρικαλινών

Τα τελευταία χρόνια τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί προς τη «λαμπερή» πλευρά της ζωής. Μετά τη μνημονιακή εποχή, φαίνεται πως το ενδιαφέρον κερδίζουν ίσως θέματα προς ανάδειξη που απέχουν από τα Τρίκαλα της φτώχειας και των σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων. Ίσως είναι μια αντίδραση να ξορκίσει κανείς την παρατεταμένη λιτότητα όμως η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ από τότε. Τουλάχιστον όχι για όλους… Η φτώχεια είναι εδώ, και απειλεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας όσο το κόστος ζωής ανεβαίνει καθιστώντας αδύνατη την επιβίωση ακόμη και οικογενειών που μπορεί να έχουν το «μισθό τους» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Το πρόβλημα λοιπόν της φτώχειας που πλήττει περισσότερο τις πόλεις, και την πόλη μας, αναδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία του δήμου Τρικκαίων για τον αριθμό των ωφελούμενων από τις κοινωνικές δομές αλλά και της εκκλησίας που επίσης συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή.
Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, αναφέρει ότι καθημερινά δίνονται 208 μερίδες σε συμπολίτες μας. Από πλευράς της εκκλησίας άλλες 200 μερίδες φαγητού δίνονται από ενορίες των Τρικάλων ενώ 500 περίπου οικογένειες λαμβάνουν ενίσχυση με τρόφιμα μέσα από τις εκκλησίες της πόλης.

Στον Δήμο Τρικκαίων μέσα από το ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρονται τρόφιμα σε χιλιάδες ακόμη οικογένειες. Συγκεκριμένα, 1560 δικαιούχοι του ΚΕΑ παίρνουν τρόφιμα από το ΤΕΒΑ, ενώ πάνω από 100 άτομα επιπλέον που δεν δικαιούνται επίδομα ΚΕΑ αλλά παραμένουν με χαμηλό εισόδημα, έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η φτώχεια λοιπόν δεν είναι ένα ξεπερασμένο ζήτημα. Παραμένει απειλητικά γύρω μας, στερώντας ακόμη και τα βασικά αγαθά της επιβίωσης.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή