Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Εκτοξεύτηκε το κόστος θέρμανσης για τα σχολεία

460.000 ευρώ συνολικά για το 2022 και 495.000 το 2023 μέχρι σήμερα! – Να θεσπιστεί επιπλέον επιχορήγηση προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δυσθεώρητο είναι το κόστος θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τον Δήμο Τρικκαίων με βάση τα στοιχεία που καταγράφει το Τrikalanews.gr.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κατανομή των πόρων χρηματοδότησης στα σχολεία της περιοχής, το 2022 η θέρμανση για τα σχολεία κόστισε 360.000 ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου, και 100.000 ευρώ συνολικά για όσα σχολεία είναι συνδεδεμένα με το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Λάππας, το 2023 μέχρι σήμερα, τα αντίστοιχα ποσά έχουν ήδη εκτοξευτεί και ξεπεράσει το συνολικό κόστος της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα, ήδη το πετρέλαιο κόστισε για τα σχολεία της περιοχής μας 365.000 ευρώ ενώ το φυσικό αέριο ήδη βρίσκεται στα 130.000 ευρώ!

Όπως ήταν φυσικό, τα ποσά προβλημάτισαν το σώμα των δημοτικών συμβούλων με τον Γιώργο Καΐκη από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης να επισημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει άμεσα να προβλεφθεί επιπλέον επιχορήγηση που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τη θέρμανση, ώστε να μην δημιουργούνται κενά σε άλλους εξίσου βασικούς τομείς της σχολικής ζωής.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή