Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Έως τέλη Απρίλη η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Με αλλαγή στην πυροσβεστική διάταξη που αφορά στον καθαρισμό οικοπέδων από χόρτα, ξεκινά η φετινή αντιπυρική περίοδος.

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι η αλλαγή αφορά στην προειδοποίηση για την ημερομηνία καθαρισμού. Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά στην Πρωτομαγιά (1 Μαΐου 2022) οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, θα πρέπει να τα καθαρίσουν από χόρτα μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με την ισχύουσα πυροσβεστική διάταξη (20/2022), οι ιδιοκτήτες οφείλουν να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους, καθώς και στην περιοδική επιμέλειά τους.

Σε διαφορετική περίπτωση το τμήμα Αστικού Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων, κατόπιν αυτοψίας, ενημερώνει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος οφείλει εντός 10 ημερολογιακών ημερών να προβεί στις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται η διοικητική κύρωση ανά τετραγωνικό μέτρο του οικοπέδου τους καθώς και δαπάνη καθαρισμού από το Δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «η συνεργασία των πολιτών μειώνει τον κίνδυνο πρόσκλησης πυρκαγιών και προβάλλει μια ομορφότερη και πιο καθαρή εικόνα για την πόλη και τα χωριά».

Για κάθε καταγραφή αιτήματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στον τηλεφωνικό αριθμό 24310 20000 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή