Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Φόρος τιμής στους ηρωικούς νεκρούς

Σαράντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 και το σύνθημα των φοιτητών για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο, όσο πότε.

Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές τίμησαν τον αγώνα των φοιτητών και συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και μαζικοί φορείς.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τους συμμετέχοντες να σημειώνουν ότι « τιμούμε τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 που αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού.

Η επταετής φασιστική δικτατορία αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα προσπάθεια της αστικής τάξης να θωρακίσει την εξουσία της κατά του λαού. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που έβαψαν με το αίμα τους το δρόμο για τη λευτεριά του λαού, σε όλους όσοι εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, σε όλους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην πάλη ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών».

TRIKALA NEWS
Author: TRIKALA NEWS

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή