Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Η αθλητική ανασκόπηση του 2022

Ο υποβιβασμός του ΑΟ Τρίκαλα ήταν το μοναδικό μελανό σημείο της σεζόν που μας αφήνει το 2022.
Φήκη, Νεοχώρι, μπάσκετ και γυναικείο ποδόσφαιρο προσέφεραν πολλά χαμόγελα και νότες αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά. Στον ΑΟΤ εχουν την ευκαιρία για restart.. Στο χέρι τους είναι.

Υποβιβασμός και restart για τον ΑΟ Τρίκαλα
Η χρονιά που πέρασε για τον ΑΟΤ… τον έφερε μπροστά σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του.
Η διοικητική ανεπάρκεια του Ηλία Αϊβάζολγου, ίσως του χειρότερου προέδρου που πέρασε από την ΠΑΕ, ήταν πολυμέτωπη… και είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό μιας χρεωμένης ομάδας.
Και τι δεν ζήσαμε αυτή την χρονιά. Αρχικά ζήσαμε την είσοδο της επενδυτικής ομάδας από την Γερμανία με Χρήστο Λάλα, Θεόφιλο Αναστασιάδη που… έφεραν μαζί τους τον «περίπου» προπονητή Ντέιβιντ Μαγκρόν και υποσχέθηκαν παίκτες – πολυβόλα και ευρωπαϊκό αέρα στην ομάδα… Ευτυχώς το όλο σκηνικό τελείωσε νωρίς διότι με το υλικό από το εξωτερικό που ήρθε επί των ημερών τους στην Ελλάδα, η ομάδα θα έπεφτε από τον πρώτο κιόλας γύρο.
Ο κ. Αϊβάζογλου όσο έλεγε ότι συνδιοικούσε με τον Λάλα ή τέλοσπάντων όσο νόμιζε ο Νεοχωρίτης επιχειρηματίας ότι συνδιοικούσε, ο Θεσσαλονικιός πρόεδρος παζάρευε την ΠΑΕ στον Κάσερες ο οποίος διέμενε για ένα δεκαήμερο σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης (σ.σ όλα αυτά κάτω από την μύτη των Λάλα-Αναστασιάδη).
Ακολούθησε λοιπόν η έκπληξη των Παραγουανών που εμφανίστηκαν από το πουθενά ένα πρωϊνό στον Πυργετό φέρνοντας μαζί τους και τέσσερις παίκτες. Επί των ημέρων τους η ομάδα πάτησε γερά… μπήκαν χρήματα, ήρθε προπονητικό υλικό, γίνονταν πληρωμές και όλα φάνηκαν ότι προχωρούσαν κανονικά. Υπήρχαν βέβαια κάποια «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση ορισμένων παικτών που έφεραν μουρμούρες και προβλημάτιζαν μερίδα του κόσμου.
Και ξαφνικά.. όπως ήρθαν έτσι και έφυγαν οι Παραγουανοί. Μέσα σε μια νύχτα για τα μάτια του Ιρανού επιχειρηματία Χοσεΐν Χαντεγιάτι ο οποίος είχε καταθέσει πρόταση στον Αϊβάζογλου για εξαγορά της ΠΑΕ.
Ο Αϊβάζογλου πίστεψε ότι βρήκε τον άνθρωπο που θα του φόρτωνε την ομάδα αλλά… υπολόγισε χωρίς την πρεσβεία. Βίζα δεν εκδόθηκε, ο υποψήφιος επενδυτής έμεινε καθηλωμένος στο… Ντουμπάι και η καυτή πατάτα έμεινε στα χέρια του κ. Αϊβάζογλου ο οποίος δεν είχε σκοπό να βάλει πολλά πολλά στην ομάδα (σ.σ. δικαίωμά του σύμφωνα με ορισμένους παρατρεχάμενους) την άφησε να μείνει χωρίς ρόστερ, άφησε παίκτες απλήρωτους να τους «ταΐζουν» οι φίλαθλοι, άφησε την ομάδα να κατέβει με δέκα παίκτες στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στο τέλος να αποσυρθεί εξευτελιστικά από το πρωτάθλημα της SL2.
Ο υποβιβασμός έφερε restart στην ομάδα… με τον Ερασιτέχνη να παίρνει θέση και τελικά σε σύμπραξη με τον Παναγιώτη Ματζανά να τρέχουν την ομάδα στη Γ’Εθνική.

Αϊολος/Γόμφοι, Ίκαροι, ΑΟ Τρίκαλα και το deal των Trikala Basket
Η μπασκετική χρονιά στα Τρικαλα είχε πολλές συγκινήσεις. Αίολος και Ίκαροι μονομάχησαν για μια θέση στην Α2… με κερδισμένο τελικά τον Ερμή Σχηματαρίου που πήρε το πολύτιμο εισιτήριο. Ο Αίολος κατάφερε να τερματίσει 2ος στο πρωτάθλημα, πηγε στα μπαράζ αλλά εκει η 3η θέση τον υποχρέωσε σε παραμονη. Στην 3η τη τάξει κατηγορία.
Και πάμε τώρα στο ζουμί. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ανάμεσα σε Αίολο, Ικάρους και ΑΟ Τρίκαλα για να υπάρξει μια σύμπραξη έτσι ώστε ενωμένο το τρικαλινό μπάσκετ να κατέβει στη Β’Εθνική με στόχο την άνοδο. Τελικά… ο ΑΟΤ δεν μπήκε στο «κόλπο» και συνεχίζει στη Γ’Εθνική στην οποία πέρυσι πορεύτηκε με επιτυχία ενώ η νέα ομάδα που προέκυψε, πήρε το όνομα Trikala Basket μετά από ψηφοφορία του κοινού που επέλεξε και το σήμα. Τα Trikala Basket, έχουν μπει δυνατά και με το παραπάνω στην Β’Εθνική καθώς ήδη βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας με το τέλος του 1ου γύρου και ενισχυμένα ελπίζουν να φτάσουν ως την Α2.

Η πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία του ΠΟ Φήκης
Χωρίς υπερβολή, ο ΠΟ Φήκης πέρυσι έζησε το όνειρό του. Μια απόλυτα πετυχημένη παρουσία στη Γ’Εθνική που ειδικά στον 2ο γύρο ήταν ισάξια με τις ομάδες που πήγαιναν για την άνοδο συν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας… το Κύπελλο ΕΠΣΤ.
Η Φήκη ολοκλήρωσε την σεζόν στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας από νωρίς εξασφαλίσει την παραμονή. Με τον Νίκο Σκόνδρα να κάνει όργια… οι «κόκκινοι» κέρδισαν και πολλούς βαθμούς αλλά και φίλους καθώς στα ματς τους υπήρχαν δεκάδες θεατές.
Φέτος και πάλι η Φήκη ξεκίνησε καλά και βρίσκεται σε απόσταση 8 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμου.

Ο άθλος του Νεοχωρίου
Στο τοπικό πρωτάθλημα της Α ’Ερασιτεχνικής… το Νεοχώρι ήταν ο πρωταγωνιστής. Αφού πήρε την 1η θέση στον όμιλό του, κέρδισε στο μπαράζ τα Μετέωρα με 1-0 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στα μπαράζ ξεκίνησε με το αριστερό αλλά πετυχαίνοντας ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και μάλιστα εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει την άνοδο για την Γ’Εθνική.
Έφτασε μάλιστα ως και τον τελικό του Κυπέλλου αλλά απέναντι στην Φήκη ηττήθηκε με 4-1.

Πρεμιέρα για το φούτσαλ
Την πρώτη του εμφάνιση στα Τρίκαλα έκανε το άθλημα του φούτσαλ, του ποδοσφαίρου σάλας δηλαδή με παρουσία δύο ομάδων στη Β’Εθνική. Ο ΑΟ Τρίκαλα έφτασε ως το final four όπου τελικά πήρε την 4η θέση ενώ η Υπεροχή, η μοναδική ομάδα που συνεχίζει φέτος, έβαλε πέρυσι τις βάσεις για μια καλύτερη φετινή πορεία.

Μια ανάσα από τα play off έφτασαν τα κορίτσια
Η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα.. έχει αλλάξει επίπεδο και αυτό φαίνεται. Πέρυσι οι «κυανέρυθρες» κατάφεραν να αγγίξουν την είσοδό τους στα play off αλλά δεν τα κατάφεραν. Παρ΄όλα αυτά έδειξαν και πάλι τον δρόμο του σωστού προγραμματισμού μιας ομάδας η οποία βασίζεται στο ντόπιο στοιχείο.

Πρωταθλήτριες Ελλάδα τα κορίτσια του «Αθηνά»
Κορυφαία στιγμή για τον τρικαλινό αθλητισμό αποτέλεσε η κατάκτηση του σχολικού πρωταθλήματος Ελλάδας από την ομάδα κοριτσιών των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά στο ποδόσφαιρο.
Οι μαθήτριες του Λυκείου μοίρασαν 7αρες και 8αρες σε κάθε ματς… ως και τον τελικό που φιλοδώρησαν με 8 γκολ το Αριστοτέλειο.

Και ατομικές διακρίσεις…
Δεν έλειψαν και οι διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο με τον στίβο να έχει την τιμητική του.
Ξεχώρισε το χρυσό της ΓΕΑΤ στα 4Χ100 στο πανελλήνιο ανδρών, το 5ο συνεχόμενο χρυσό του Κώστα Ζήκου στο πανελληνικο κλειστού στίβου και το πρωτάθλημα Ελλάδας του Γιώργου Μπούγλα στην ποδηλασία αντοχής

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή