Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Κοστίζει η καθυστέρηση στην έναρξη του στεγαστικού προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ»

Υπό την ομπρέλα της e-trikala η οργάνωση του προγράμματος σε Τρίκαλα και Λάρισα με συνολικά 32 σπίτια σε αναμονή για ενοικιαστές

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η διαδικασία οργάνωσης από πλευράς της e-trikala όσον αφορά το στεγαστικό πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ», ώστε με το πρώτο «πράσινο φως» να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάσταση ενοικιαστών στα σπίτια που διατίθενται για τον σκοπό αυτό.

Μάλιστα, η e-trikala έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση του προγράμματος τόσο στα Τρίκαλα, όσο και στη Λάρισα.

Για τον λόγο αυτό και δεδομένου ότι ο όγκος δικαιούχων θα είναι δραματικά πολλαπλάσιος σε σχέση με τα σπίτια που διατίθενται στη Λάρισα ξεκίνησαν ήδη να κατατίθενται αιτήσεις ενδιαφέροντος τόσο από δικαιούχους όσο και από ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, η εφαρμογή του προγράμματος είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει στην περιοχή μας με κίνδυνο ακόμη και αυτά τα ελάχιστα σπίτια που προσφέρονται προς ενοικίαση μέσω του προγράμματος να μισθωθούν από τους ιδιοκτήτες που προφανώς δεν μπορούν να δεσμεύσουν τα ακίνητά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα των καθυστερήσεων επισημαίνει στο Trikalanews.gr και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala Οδυσσέας Ράπτης ο οποίος, και λόγω εκλογών, βλέπει να απομακρύνεται σημαντικά το σενάριο της άμεσης εφαρμογής. Σήμερα στη Λάρισα διατίθενται 26 κατοικίες και στα Τρίκαλα 6. Πρόκειται για σπίτια που αξιοποιούνταν από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και που ωστόσο, δύσκολα θα μείνουν ανοίκιαστα μέχρι την έναρξη του προγράμματος.

Έτσι, από τη μία ναι μεν οι δύο δήμοι με την αρωγή της e-trikala είναι έτοιμοι να υποδεχθούν αιτήσεις από ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων, από την άλλη όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας πατούν ακόμη φρένο στην έναρξη του προγράμματος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή