Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Λίγα τα ακίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Σπίτι μου»

Απαισιόδοξοι δηλώνουν στο Τrikalanews.gr οι μεσίτες – H αγορά ακινήτων δεν μπορεί να  ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση από νέους αγοραστές  

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που προβλέπει στεγαστικό δάνειο για νέους εως 39 ετών, μέσα από τη λήψη δανείου με χαμηλότερο επιτόκιο στο 75% του συνολικού ποσού, μπορεί να παρουσιάστηκε διθυραμβικά ως μέτρο στήριξης των νέων νοικοκυριών, ωστόσο απέχει πολύ από μια ολοκληρωμένη στεγαστική συνδρομή.

Το Τrikalanews.gr μίλησε με ανθρώπους της αγοράς ακινήτων, οι οποίοι παραμένουν απαισιόδοξοι για το κατά πόσο θα μπορέσει το πρόγραμμα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν γεννηθεί, δεδομένου ότι, στην περιοχή μας τουλάχιστον, τα ακίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι ελάχιστα.

Όπως μας επισημαίνει ο οικονομολόγος και ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, Θάνος Γούλας, αυτή τη στιγμή στον νομό Τρικάλων, και ειδικά στα Τρίκαλα, τα λεγόμενα οικογενειακά ακίνητα που διατίθενται προς πώληση είναι ελάχιστα. Εάν δε περιοριστούν με βάση τα όσα προβλέπει το μέτρο-πρόγραμμα «Σπίτι μου» δηλαδή, τα ακίνητα εως 150τμ , εως 150χιλ ευρώ κόστος αγοράς και τουλάχιστον 15ετίας, τότε γίνονται ακόμη λιγότερα.

«Η προσφορά είναι ελάχιστη η ζήτηση είναι αυξημένη» αναφέρει στο trikalanews.gr ο Θάνος Γούλας περιγράφοντας την κατάσταση. «Ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πλευράς αγοραστών που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ωστόσο η προσφορά διαμερισμάτων-κατοικιών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ελάχιστη στην περιοχή μας και υπάρχει η εκτίμηση ότι οι τιμές με βάση το πρόγραμμα θα επηρεαστούν προς τα επάνω» συμπληρώνει.

Συνεπώς, φαίνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν αναμένεται να συμβάλει σημαντικά και άμεσα στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που ταλαιπωρεί χιλιάδες νέα ζευγάρια τουλάχιστον για τα Τρίκαλα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή