Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι… όλοι μια φωνή αγανάκτησης!

Η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων στα Τρίκαλα με χιλιάδες μαθητές και απεργούς

Στους δρόμους βγήκαν στην μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών οι Τρικαλινοί έχοντας στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε τους μαθητές αλλά και τους φοιτητές της πόλης.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr με λόγια συγκίνησης αλλά και αγανάκτησης οι χιλιάδες συμμετέχοντες μέσω εκπροσώπων εργαζομένων, συλλόγων και φορέων της περιοχής, απηύθυναν το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι οι «Οι ζωές μας μετράνε» «Οι ζωές των παιδιών μας μετράνε» και ότι μπροστά στα κέρδη δεν μπορεί να θυσιάζονται άνθρωποι, όνειρα και ελπίδες.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, αλλά και από πολλά σωματεία εργαζομένων ξεκίνησε από τις 11 το πρωί και κορυφώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, όπου στον πλατεία Ρήγα φεραίου κατέφθασαν μαθητές από όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Τα παιδιά κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, μαύρα λουλούδια και φωνάζοντας τα αιτήματά τους για μια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή, έδωσαν τον δικό του παλμό μιλώντας για όλα αυτά που στοιχειώνουν τις ζωές μας τις τελευταίες μέρες. Όπως ανέφερε από το συντονιστικό των μαθητών ο εκπρόσωπός τους, «Εμείς η νέα γενιά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να φέρουμε την αλλαγή σε αυτόν τον τόπο» ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που αναγνώστηκε ποίημα με αφορμή το τραγικό δυστύχημα.

Η πορεία που ακολούθησε, έφτασε μέχρι τον ΟΣΕ όπου τα παιδιά συνέχισαν με συνθήματα αφήνοντας λουλούδια και πλακάτ στις γραμμές και την είσοδο των συνεχώς κλειστών εκδοτηρίων.

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή