Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα μαθηματικών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές ημερίδες Μαθηματικών στη Λάρισα και στα Τρίκαλα με θέμα: «Τα Μαθηματικά είναι Παντού».

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τρόποι αποτελεσματικότερης διδασκαλίας των μαθηματικών εννοιών από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα -Σ.Ε.Ε. του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας.

Ο κ. Νίκος Τάσος – Σύμβουλος Α΄ Μαθηματικών ΙΕΠ αναφέρθηκε στη νέα φιλοσοφία των προγραμμάτων σπουδών και στο τρόπο αξιοποίησης της τράπεζας θεμάτων.

Ενώ ο κ. Αθανάσιος Φωκάς – καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Cambridge αναφέρθηκε στα μονοπάτια κατανόησης του εγκεφάλου και τις διαδικασίες μνήμης και μάθησης.

Οι συμμετέχοντες είχαν ενεργό συμμετοχή στην διεξαγωγή των συζητήσεων. Οι ομιλητές απάντησαν με άκρως επιστημονική προσέγγιση στις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που τους τέθηκαν όπως:

• Πως τα μαθηματικά σχετίζονται με τον εγκέφαλο.

• Γιατί τα μαθηματικά είναι η πύλη και το κλειδί προς τις επιστήμες.

• Μπορούν οι μαθηματικές εξισώσεις να αντανακλούν την ομορφιά της φυσικής πραγματικότητας..

• Είναι οι αποφάσεις μας αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης και πολλές άλλες.

Χαιρετισμούς στις ημερίδες απηύθυναν οι συνδιοργανωτές των ημερίδων ΔΔΕ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων κ. Κ. Ζαχαρής, κ. Ν. Ζέρβας, κ. Α Καπανιάρης αντίστοιχα και η πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΜΕ Τρικάλων κ. Α. Ζαραμπούκα.

Ο διοργανωτής των ημερίδων κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, όλους όσους βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή αυτών και ιδιαίτερα τους εξαίρετους εισηγητές των ημερίδων.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή