Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Μεγάλη έλλειψη σε εργατικά χέρια στα χωράφια

Η έλλειψη προσωπικού χτυπά και τον αγροτικό τομέα της περιοχής παρά τη μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων

Λάθη του παρελθόντος φαίνεται ότι επηρεάζουν σήμερα δραματικά εργασιακούς τομείς που εμφανίζουν δραματικές ελλείψεις σε εργατικά χέρια. Οικοδομές, τουρισμός αλλά και αγροτική παραγωγή, βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν με τους εργαζόμενους στους τομείς αυτούς να μην επαρκούν.

Στον νομό Τρικάλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τrikalanews.gr, όσο πλησιάζουμε προς τις συγκομιδές των αγροτικών προϊόντων, διαπιστώνεται ότι είναι δύσκολο να βρεθεί το απαιτούμενο προσωπικό. Και όλα αυτά όχι απλά χωρίς αύξηση της καλλιεργήσιμης γης, αλλά με συνεχή μείωση και στην περιοχή μας λόγω των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που εμφανίστηκε προ τριετίας, πλέον λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς υπήρξε μια πολύ έντονη και μαζική φυγή αλλοδαπών εργατών προς άλλες χώρες το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς, οι συνθήκες που επικράτησαν σε μεγάλες αγροτοπαραγωγικές εκτάσεις σε όλη την επικράτεια για τους εργαζομένους, απέτρεψαν τόσο τους ήδη απασχολούμενους στον τομέα αυτό να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες – τουλάχιστον στη χώρα μας- αλλά και να προσελκύσουν και νέους εργαζόμενους. Η πανδημία βέβαια ήρθε για να δώσει την χαριστική βολή και να γιγαντώσει το πρόβλημα.

Οι ιδιοκτήτες εκτάσεων από την πλευρά τους, προσπαθούν να ανοίξουν μια σοβαρή συζήτηση ώστε αφενός να διαγνωστούν τα προβλήματα που κρατούν μακριά από το χωράφι εργαζόμενους και από την άλλη να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα ώστε σταδιακά να μειωθεί το πρόβλημα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή