Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Μικρός παραμένει ο αριθμός όσων έκαναν εμβόλιο γρίπης

Για ποιο εμβόλιο όμως έσπευσαν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά;

Κάθε χρόνο…και χειρότερα κινείται η εμβολιαστική κάλυψη απέναντι στη γρίπη στα Τρίκαλα αφού και φέτος, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έσπευσαν λιγότεροι από πέρυσι μέχρι στιγμής να θωρακιστούν απέναντι στον ιό.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ.  Ιωάννης Χαρίσης, στο Trikalanews.gr ο σχετικά αίθριος καιρός φαίνεται ότι δεν «ξεσήκωσε» τους Τρικαλινούς ακόμη. Οι μεγάλες ηλικίες βέβαια καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό όσων επέλεξαν να εμβολιαστούν μετά από παρότρυνση των γιατρών.

Από την άλλη, ο κόσμος έχει «κουραστεί» με όλο αυτό αγνοώντας πολλές φορές κάτι πραγματικά σημαντικό για την προστασία της ίδιας τους της υγείας.

Να σημειωθεί δε ότι πλέον υπάρχουν και ενισχυμένα σκευάσματα για όσους όμως έχουν κλείσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Υπάρχει όμως ένα εμβόλιο που έκανε «θραύση» τη φετινή χρονιά στην περιοχή και δεν είναι άλλο από το αντιτετανικό εμβόλιο. Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, οι πλημμύρες και η κατάσταση που επικρατούσε οδήγησε πολλούς στα φαρμακεία για αντιτετανικό εμβόλιο. Σημαντική θωράκιση για τον οργανισμό ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή που ακόμη βιώνουμε στην περιοχή.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή