Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Ο καιρός …τίναξε τα χαλιά στον αέρα

Άρχισε η κίνηση δειλά – δειλά σε ταπητοκαθαριστήρια και εμπορικά

Η παράδοση θέλει μετά του Αγίου Δημητρίου, τέλη Οκτώβρη δηλαδή, τα σπίτια να ντύνονται στα ζεστά και οι νοικοκυρές να στρώνουν χαλιά, ενώ τον Μάιο μετά του Αγίου Κωνσταντίνου να τα ξεστρώνουν.

Μία διαδικασία που πήγε αρκετά πίσω φέτος, μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν αρκετά καλές καιρικές συνθήκες.

«Φτάσαμε μέσα Νοέμβρη και ο κόσμος τώρα ξεκίνησε να ζητάει να του επιστρέψουμε τα χαλιά του, που μας είχε δώσει για καθάρισμα και φύλαξη» αναφέρει στο Trikalanews.gr ο ιδιοκτήτης ταπητοκαθαριστηρίου Ξενοφών Τσιούνης, αποδίδοντας το γεγονός, τόσο στην καλοκαιρία, όσο και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα κινήθηκε ένα μικρό ποσοστό πελατών, κυρίως εκείνοι που έχουν μικρά παιδιά ή κάποιοι ηλικιωμένοι που λόγω ηλικίας κρυώνουν πιο εύκολα αλλά και μια μικρή μερίδα ανθρώπων που για ψυχολογικούς λόγους, ότι έχει μπει η περίοδος του χειμώνα και το σπίτι τους φαίνεται «γυμνό». Ο μεγάλος όγκος εργασίας τώρα ξεκινά.

Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι λίγοι οι πελάτες που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν κατάφεραν να παραλάβουν ακόμη τα χαλιά τους, ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Τσιούνης λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει «χτίσει» τόσα χρόνια με τους πελάτες του, τους διευκολύνει όσο μπορεί, προτείνοντας να τα παραλάβουν και να πληρώσουν μόλις διευκολυνθούν.

Την ίδια ώρα, οι οικονομικές δυσκολίες γίνονται αντιληπτές και από τα κομμάτια που δίνουν για καθάρισμα, τα οποία πλέον είναι τα μισά από όσα έδιναν κάποτε οι νοικοκυρές.

Όσον αφορά στην κίνηση ο κ. Τσιούνης ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερα πεσμένη σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια άλλα έχει αυξηθεί το πελατολόγιο του», κάτι που ο ίδιος αποδίδει στην ποιότητα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες αφού τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του Έφη καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνουν ικανοποιημένες οι νοικοκυρές.

Ξεχασμένα για μια δεκαετία!

Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν χαλιά που δεν τα έχουν παραλάβει οι ιδιοκτήτες τους ο κ. Τσιούνης δήλωσε πως «υπάρχουν χαλιά ξεχασμένα εδώ και δέκα χρόνια, αυτό οφείλετε κυρίως στο οικονομικό κομμάτι».

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως ιδιοκτήτες που μετακόμισαν και δεν έχουν την δυνατότητα να τα παραλάβουν, αλλά και …αστεία περιπτώσεις όπως ζευγάρια που χώρισαν και …μαλώνουν για το ποιος τα πλήρωσε και ποιος τελικά θα τα παραλάβει.

Τέλος, την ίδια εικόνα περιγράφουν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης χαλιών, σημειώνοντας πως η δουλειά έχει πάει αρκετά πίσω, σε σχέση με άλλες σεζόν.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή