Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Πανελλαδικές εξετάσεις για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2021

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021:

Α) Οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) παρελθόντων ετών οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

B) Οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) παρελθόντων ετών οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα τρία (03) Μουσικά Τμήματα με τη διαδικασία εισαγωγής του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142 Α΄) πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για τα τρία (03) Μουσικά Τμήματα.

Γ) Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 δύνανται να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κ.λπ.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο συνοδευόμενη υποχρεωτικά από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης (Απολυτήριο) σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση των στοιχείων τους.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών και για να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οι υποψήφιοι θα πρέπει στο mail του σχολείου να εκδηλώσουν την επιθυμία τους για μετάβαση στη σχολική μονάδα για υποβολή της αίτησης δήλωσης και στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές με απαντητικό mail θα ορίσουν ακριβή ώρα και ημέρα μετάβασης στο Λύκειο και θα αποστείλουν στους υποψηφίους συνημμένα και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’ 826) ΥΑ (ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων).

Συνεπώς, οι υποψήφιοι χρησιμοποιώντας τον κωδικό SMS 3 (μετάβαση σε Δημόσια Υπηρεσία…) θα μεταβαίνουν στη σχολική μονάδα φέροντας μαζί τους το απαντητικό mail του σχολείου, στο οποίο θα αναγράφεται η ακριβής μέρα μετάβασης ( σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), το απολυτήριο τους αν είναι απόφοιτοι, καθώς και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’ 826) ΥΑ (ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων), σε περίπτωση που χρειαστεί να δικαιολογήσουν την μετακίνηση τους.

Οι υποψήφιοι πριν την επίσκεψη με φυσική παρουσία στη σχολική μονάδα παρακαλούμε να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Διεύθυνση του Λυκείου.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή