Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Πλήθος υποψηφίων από όλη την Ελλάδα για τις εξετάσεις στη ΣΜΥ

Κινητικότητα στην πόλη μιας και στα Τρίκαλα λειτουργεί το μοναδικό περιφερειακό εξεταστικό κέντρο

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα λόγω των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή σε Στρατιωτικές σχολές.

Χιλιάδες υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα, σπεύδουν να εξεταστούν σε μια σειρά από δοκιμασίες αγωνισμάτων και εξετάσεων, θέλοντας μέσα από αυτές να πετύχουν την εισαγωγή τους σε μια από τις στρατιωτικές σχολές της χώρας.

Όπως καταγράφει το Τrikalanews.gr, τα Τρίκαλα, αποτελούν κέντρο εξετάσεων και μάλιστα, είναι η μόνη περιφερειακή πόλη στην οποία διενεργούνται και δίνεται αυτή η δυνατότητα. Συγκεκριμένα, η Αθήνα έχει τρία εξεταστικά κέντρα, οι Θεσσαλονίκη ένα κι ένα τα Τρίκαλα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή θα βρεθούν 1638 υποψήφιοι μαζί με τις οικογένειές τους ώστε να συμμετέχουν στις πολυήμερες εξετάσεις.

Τα ξενοδοχεία της περιοχής φιλοξενούν ήδη αρκετές οικογένειες (όπως και τα airbnb), οι οποίοι έχουν καταφθάσει από την ηπειρωτική αλλά και από τη νησιωτική Ελλάδα. Ήδη έχουν εξεταστεί παιδιά από τη Λέρο, τη Λέσβο και άλλα νησιά με τη διαμονή μοιραία να είναι πολυήμερη και μαζί με τις ημέρες των ιατρικών εξετάσεων που διενεργούνται αναγκαστικά στη Θεσσαλονίκη ξεπερνούν τις πέντε συνολικά.

Η διαδικασία θα διαρκέσει με τις 6 Απριλίου με τον προγραμματισμό ήδη να έχει γίνει ώστε να κυλά ομαλά η διαδικασία και χωρίς καθυστερήσεις. Όσον αφορά το πώς αυτό συμβάλει στην πόλη, είναι αυτονόητο, μιας και πρόκειται θα λέγαμε για μια μορφή «εκπαιδευτικού τουρισμού» που φυσικά και ενισχύει την περιοχή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή