Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Προετοιμάζονται για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Σύσκεψη Σωματείων και Μαζικών φορέων- Τι αποφασίστηκε

Στη σύσκεψη εργατικών σωματείων & μαζικών φορέων του κινήματος που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δράσεις για οξυμμένα εργατικά και λαϊκά προβλήματα, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων , δραστηριότητες για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 50ης επετείου από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

Από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ήταν κοινή διαπίστωση ότι:

«Το σύνθημα που γράφτηκε στις πύλες του Πολυτεχνείου “Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” συνεχίζει να φωτίζει την πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του συστήματος που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά.

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή!

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι μαζί με Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Τη στιγμή που η ακρίβεια αυξάνεται μέχρι και 19% τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι! Τη στιγμή που στη Θεσσαλία μετράμε ακόμη τις πληγές μας στις λάσπες. Την ίδια στιγμή πληρώνουμε 7,4 δισ. για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ!»

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε:

– Να αναδείξουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης τα ιστορικά συμπεράσματα, αλλά και το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου! Με εκδηλώσεις, περιοδείες παρεμβάσεις, γενικές συνελεύσεις φτάσουμε σε όλους τους συναδέλφους, τους νέους , τους φοιτητές, τους μαθητές!

– Η καταγγελία της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ & τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του ,καθώς και η αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης ,να διαπερνά κάθε εκδήλωση και δράση μας για τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου.

– Να διοργανώσουμε μεγάλη εκδήλωση αγωνιστικού γιορτασμού και την αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη ,5μμστην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.–
– Να καταθέσουν στεφάνια τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς στο μνημείο των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών ,που θυσιάστηκαν στον αντιφασιστικό απελευθερωτικό αγώνα το 1944.

Είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973.

Οι προσπάθειες να περάσουν στη λήθη τα ιστορικά συμπεράσματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα σύγχρονα μηνύματα που μας διδάσκει, θα πέσουν στο κενό!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤO ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»

 

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή