Τρίκαλα: Προβληματισμός από την αύξηση των αγριογούρουνων και τα ατυχήματα

Τι λέει ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Πύλης Θανάσης Μανούρας στο Trikalanews.gr

Έντονη είναι η ανησυχία με τα συνεχόμενα ατυχήματα που καταγράφονται με τα αγριογούρουνα αλλά και με την πληθυσμιακής τους αύξηση.

Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στην ε.ο. Τρικάλων – Άρτας, μίλησε στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Πύλης Θανάσης Μανούρας, εξήγησε πως «αυτός ήταν ο λόγος, που για πρώτη φορά φέτος το αγριογούρουνο ξεκίνησε νωρίτερα, με την έναρξη δηλαδή της κυνηγητικής περιόδου στις 20 Αυγούστου, ενώ έπρεπε να ξεκινήσει 15 Σεπτεμβρίου».

Οι κυνηγοί, σύμφωνα με τον κ. Μανούρα «επιλέγουν το κυνήγι των αγριογούρουνων. Βέβαια μολονότι επιτρέπεται, σταματάνε τον Φλεβάρη, επειδή τα ζώα βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής. Δεν σηκώνουμε το όπλο σε ένα θηλυκό αγριογούρουνο που κυοφορεί, δεν συνάδει με την αξιοπρέπεια μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε».

 «Το πρόβλημα είναι στις απαγορευμένες περιοχές»

Ο πρόεδρος των κυνηγών εντοπίζει το κύριο πρόβλημα στα καταφύγια καθώς εκεί καταγράφεται μεγάλη αύξηση, αφού «καταλαβαίνουν ότι είναι καταφύγιο, κρύβονται και βγαίνουν ξανά όταν σταματάει το κυνήγι».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόταση του Συλλόγου προς το Δασαρχείο, η υλοποίηση της οποίας όμως είναι δύσκολη.

«Εμείς προτείναμε να ξεκινήσει το κυνήγι και στις απαγορευμένες περιοχές. Όμως και να πάρουμε την έγκριση, ίσως να μην θέλουν οι κυνηγοί να μπούνε, γιατί είναι τέτοια η πληθώρα τους μέσα σε αυτές τις περιοχές που είναι πιο επικίνδυνο για τους σκύλους παρά για τα γουρούνια».

Κλείνοντας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ανέφερε πως «οι κυνηγοί κάνουν την δουλειά τους, σύμφωνα με το Νόμο πάντα και την ρυθμιστική που προβλέπεται από το κράτος».

Trikala News
Author: Trikala News

Share:
Ξεκίνησε το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Καρδίτσας

Ξεκίνησε το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Καρδίτσας

 Θέατρο, συναυλίες και παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από τοπικούς καλλιτέχνες …
Κόκκαλης για χαλαζόπτωση στην Αγιά: Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις

Κόκκαλης για χαλαζόπτωση στην Αγιά: Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις

Να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις και να αλλάξει ο κανονισμός ασφάλισης του ΕΛΓΑ …
Κωμωδία δράσης στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Κωμωδία δράσης στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Από την Τετάρτη 24 Ιουλίου έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου, ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων στο Μύλο Ματσόπουλου θα …
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Καλλιάρα

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Καλλιάρα

Την πολυαγαπημένη μας αδελφή και θεία, Ευαγγελία Καλλιάρα, κηδεύουμε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 …