Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Σε συγκινησιακό κλίμα η παρουσίαση βιβλίου για την Μικρασιατική καταστροφή

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στο Μουσείο Τσιτσάνη, το βιβλίο της κυρίας θεοδώρας Φαλαγκάρα «Μικρασιατική Καταστροφή. Ιστορία-Μαρτυρίες Προσφύγων» των εκδόσεων του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Ήταν μία όμορφη εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων κ. Νικόλαος Ντόγκας αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις του σχολείου και στις κινήσεις  εξωστρέφειας που δίνουν προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και στα διάφορα προγράμματα που συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές του σχολείου, όπως «Τα προσφυγικά μονοπάτια», που είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Ο πρόεδρος της της Εύξεινου Λέσχης κ. Κοσμάς Αποστολίδης χαιρέτησε την  εκδήλωση, όπως επίσης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης που στον χαιρετισμό του δήλωσε υπερήφανος για τον εκπαιδευτικό και μαθητικό πληθυσμό του Νομού και ιδιαίτερα για τις πρωτοπόρες δράσεις του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Ακολούθησε βίντεο με φωτογραφίες και μουσική που είχε ετοιμάσει  η Εύξεινος Λέσχη ενώ παράλληλα ο μαθητής Δημήτριος Αβραμίδης αφηγήθηκε την μαρτυρία της οικογένειάς του που έφυγε από την Σαμψούντα και έφτασε στα Τρίκαλα.

Ο καθηγητής πληροφορικής κ. Χρήστος Ευσταθίου μίλησε για το πρόγραμμα «Προσφυγικά Μονοπάτια» και τον τρόπο που εργάστηκε μαζί με τους μαθητές για την υλοποίησή του και έπειτα ο φιλόλογος κ. Σπύρος Γκουγκουστάμος μίλησε αναλυτικά για το βιβλίο και για την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής.

Στη συνέχεια, η κα. Φανή Σπανού, ηθοποιός και μητέρα μαθητή που εργάστηκε στο πρόγραμμα, μαζί με τον κ. Γεώργιο Μόσχοβο διάβασαν αποσπάσματα και μαρτυρίες μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, καθηλώνοντας το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Τέλος, η συγγραφέας του βιβλίου, κα. Θεοδώρα Φαλαγκάρα, μίλησε για το βιβλίο και τον τρόπο που εργάστηκε με τους μαθητές και διάβασε μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης την μαρτυρία της γιαγιάς της.

Η όμορφη αυτή παρουσίαση έκλεισε με τοποθετήσεις και ερωτήσεις για το βιβλίο από το κοινό, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου, που πρόσφερε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή