Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Στελεχώνεται το πρώτο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών στη Θεσσαλία

Προσλήψεις 5 εκπαιδευτικών και έναρξη μαθημάτων για τις ανάγκες των 680 περίπου μεταναστών που ζούνε στην πόλη

Το πρώτο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών της Θεσσαλίας κι ένα από τα ελάχιστα (11) σε όλη τη χώρα, λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων με την υποστήριξη Ψυχολόγου, Κοινωνικής Λειτουργού, ενός διαμεσολαβητή κι ενός νομικού συμβούλου.

Όπως αναδεικνύει το Τrikalanews.gr, αυτή τη στιγμή, συνδράμουν σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τη διεκπεραίωση ζητημάτων των 680-690 μεταναστών που ζούνε στα Τρίκαλα.

Ωστόσο, για τη διαδικασία της ένταξης, το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών θα ενισχυθεί με πέντε (εκπαιδευτικούς) των εξής ειδικοτήτων : 2 Φιλόλογοι, 1 Πληροφορικής, 1 Θεατρικών Σπουδών, 1 Εικαστικών Τεχνών ώστε να βοηθήσουν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία την πλήρη ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία των μεταναστών αλλά κυρίως των παιδιών τους.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Νίκο Σακκά ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο και στους στόχους της εν λόγω δομής. Από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Γιώργο Καϊκη εκφράστηκαν βέβαια κάποιες ενστάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με την προσωρινή απασχόληση των εργαζομένων τόσο σε αυτή τη δομή, όσο και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκής κοινωνικές ανάγκες πλέον, οπότε και θα πρέπει να έχουν τακτικό χαρακτήρα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή