Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των παιδιών Ρομά (φωτό)

Με εμβολιασμό παιδιών συνεχίστηκαν οι δράσεις υποστήριξης που υλοποιεί το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κοινωνική ένταξη των Ρομά με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 το Παράρτημα Ρομά στον Πύργο υλοποίησε δράση μαζικού εμβολιασμού παιδιών και εφήβων Ρομά σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων.

Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τρικάλων συνολικά διενήργησε 20 εμβολιασμούς (9 κορίτσια και 11 αγόρια), από λίστα εμβολίων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Ακόμη, ελέγχθηκαν τα βιβλιάρια υγείας παιδιών που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον εμβολιασμό, ώστε να περιληφθούν στις επερχόμενες εμβολιαστικές δράσεις.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Δήμητρα Νάτσινα τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων για τους Ρομά και ειδικά για την υγεία των παιδιών.

Η δράση οργανώνεται με απώτερο στόχο την προάσπιση της υγείας μέσω Παροχών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Συγκεκριμένα, επιχειρείται η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών και εφήβων Ρομά και η θωράκισή τους από ασθένειες που δύνανται να προληφθούν.

Παρέστη επίσης η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας  του Δ. Τρικκαίων με το προσωπικό του παραρτήματος Ρομά, του Κέντρου Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία» 2021-2027.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή