Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος – Καμιά  εμπλοκή της χώρας μας  

Να σταματήσει άμεσα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και ταυτόχρονα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας τόσο μέσω της αποστολής πολεμικού υλικού και στρατιωτικών δυνάμεων, όσο και των αμερικανονατοϊκών βάσεων που εγκαταστάθηκαν στη χώρα με χαρακτηριστική περίπτωση τη Θεσσαλία στη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο αλλά και την υπόλοιπη χώρα, για να μη μετατραπεί η περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων.

Άλλωστε αυτή τη στιγμή μαίνεται μια ανοικτή σύγκρουση των ισχυρών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων Ρωσίας – Κίνας από τη μια μεριά και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. από την άλλη στο όνομα απόκτησης περισσότερων πλουτοπαραγωγικών πηγών – ενεργειακών πόρων.

Στην περίπτωση της Ουκρανίας το υπέδαφος την καθιστά μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη ενώ θεωρείται ικανή για παράδειγμα να καλύψει με την παραγωγή σιτηρών εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτά ήταν ορισμένα από τα βασικά σημεία που τονίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Σουίτα στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων με αφορμή της εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα γεγονότα που επακολούθησαν που εκτός των νεκρών, των καταστροφών και των εκατομμυρίων προσφύγων είναι βέβαιο πως θα επηρεάσει σε οικονομικό και άλλα επίπεδα, ειδικά στην Ευρώπη, τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης αναλύθηκαν με ομιλίες διάφορες πτυχές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και στη συνέχεια πήραν το λόγο οι συναγωνιστές που εξέφρασαν τις απόψεις τους, αναπτύσσοντας παράλληλα εύλογο προβληματισμό για τις καταστάσεις που θα επακολουθήσουν.

Δραματικές και άμεσες επέρχονται οι επιπτώσεις για τη χώρα μας από την αλματώδη άνοδο των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης των δημητριακών, ζωοτροφών κ.λπ. γεγονός που θα καταστήσει ασφυκτική την καθημερινότητα για τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα θα πρέπει να προσέξουμε καθώς ένας καινούριος όρος έχει ενταχθεί στη φρασεολογία του ΝΑΤΟ.  Μιλάνε για ΝΑΤΟϊκό έδαφος. Αν είναι δυνατό! Κανένας δεν πρέπει να αποδεχθεί τέτοιο πράγμα. Το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Τι πάει να πει «νατοϊκό έδαφος»;  Κάποια στιγμή θα πούνε, ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ένα ενιαίο ΝΑΤΟϊκο έδαφος, οπότε λύστε τις διαφορές σας, με συνδιαχείριση και με το ΝΑΤΟ επιδιαιτητή, ακόμα και παραχωρώντας κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα.

Αναγκαίο καθίσταται συνεπώς οι φίλοι της Ειρήνης να δώσουν τις δυνάμεις τους μπροστά στους κινδύνους που προδιαγράφονται από διαφορετικά μέτωπα για το λαό αλλά παράλληλα να απαιτήσουν να εξασφαλιστεί η ειρηνική πορεία της χώρας στο μέλλον χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικές απειλές!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της Επιτροπής Ειρήνης με το λαό και των παρεμβάσεων σε μαζικό επίπεδο στην προσπάθεια να ενημερώσει πάνω στις θέσεις όπως επίσης να προωθήσει τους στόχους της απεμπλοκής από ιμπεριαλιστικούς κινδύνους.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή