Τρίκαλα: Θερινές εκπτώσεις νωρίτερα προς όφελος των καταναλωτών

Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου ξεκινούν εκτάκτως οι φετινές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Αυγούστου (Τρίτη 31 Αυγούστου), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.

Ορισμένα από τα σημεία που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους καταστηματάρχες, όπως επισημαίνει ο Ε.Σ.Τρικάλων, είναι τα εξής:

 

  • Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

 

  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από… % έως … %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

 

  • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

  • Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

 

Εν συνεχεία, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και στήριξή του στα τοπικά καταστήματα και προϊόντα, καλώντας τους Τρικαλινούς να πουν όχι στο παραεμπόριο που αποτελεί την μεγάλη «πληγή» της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Κι επειδή είναι γνωστές στους εμπόρους οι σημερινές οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών της περιοχής μας, συνεχίζει ο Ε.Σ.Τρικάλων, είναι βέβαιο ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στις τιμές των προϊόντων τους, έτσι ώστε να δοθεί και στους ίδιους η απαραίτητη ανάσα στις επιχειρήσεις τους.

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή