Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Ξεκινά η ανέγερση του βιοκλιματικού 20ου Νηπιαγωγείου στην ΤΑΞ.ΥΠ.

Ένα σημαντικό έργο για δεκάδες νήπια των Τρικάλων που μένουν στην περιοχή της ΤΑΞ.ΥΠ. και γύρω από αυτή ξεκινά σε λίγο καιρό από σήμερα. Πρόκειται για την ανέγερση του 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, ένα σχολείο κτηριακά πρότυπο, που αναμένεται να σηματοδοτήσει το μέλλον των εκπαιδευτικών κτηρίων στα Τρίκαλα και όχι μόνο.

Καταρχάς αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σχολείο που θα εξυπηρετήσει δεκάδες οικογένειες αφού θα φιλοξενεί πολύ περισσότερους μαθητές από όσους μπορεί να φιλοξενήσει σήμερα το υπάρχον κτήριο στο οποίο λειτουργεί το 20Ο Νηπιαγωγείο. Κατά δεύτερον, πρόκειται για το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο της πόλης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Τrikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόσφατα τακτοποιήθηκε και η τελευταία γραφειοκρατική εκκρεμότητα που αφορούσε στο χαρακτηρισμό της χρήσης γης, και πλέον εφόσον έχει ήδη οριστεί ανάδοχος εργολάβος για το έργο, αναμένεται άμεσα η εκκίνηση των εργασιών.

Ο δήμαρχος, αναφορικά με τα όσα προβλέπει το έργο, τόνισε ότι εξίσου σημαντικό είναι ότι το σχολικό κτήριο θα κατασκευαστεί με βάση όλα τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα ενώ παράλληλα θα ενταχθεί στην ανάπλαση του λόφου του Προφήτη Ηλία και στη διαμόρφωση του κόμβου Πολιτισμού και Τεχνολογίας που θα δημιουργηθεί στην πρώτην ΤΑΞ.ΥΠ.

Η μελέτη για το 20ο Νηπιαγωγείο προβλέπει κόστος ανέγερσης 695.000 € και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ προβλέπεται πέρα από την ενεργειακή και αντισεισμική θωράκισή του, μέχρι και ενεργειακή αυτάρκεια με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

Όπως και να έχει, οι κάτοικοι της περιοχής θα υποδεχθούν με ιδιαίτερη χαρά την κατασκευή του, μιας και μέχρι σήμερα το μισθωμένο ακίνητο του 20ου Νηπιαγωγείου, δεν κάλυπτε σε καμία περίπτωση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή