Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: «Ξεπούλησαν» τα κλιματιστικά λόγω καύσωνα

Πήραν …φωτιά τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών

Ο …ανυπόφορος καύσωνας οδηγεί δεκάδες Τρικαλινούς στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών για να προμηθευτούν κλιματιστικά, προκειμένου να προστατευτούν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Μιλώντας στο trikalanews.gr ο Διευθυντής της αλυσίδας καταστημάτων «Κωτσόβολος» Νίκος Ξάνθης, αναφέρει πως το τελευταίο 20ήμερο που ο καύσωνας είναι έντονος καταγράφεται μεγάλη αύξηση των πωλήσεων σε κλιματιστικά και ανεμιστήρες.

Κατά μέσο όρο, εκτιμάται ότι τα καταστήματα της πόλης πωλούν, περί τα 20 με 30 κλιματιστικά την ημέρα. Βέβαια, τα κατάστημα της πόλης μας φρόντισαν εγκαίρως να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες και δεν σημειώνονται ελλείψεις.

Συγκριτικά με την περσυνή χρονιά και ενώ «έτρεχε» το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω» και πάλι, καταγράφεται μεγαλύτερη κίνηση.

Πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως ο καύσωνας συνέπεσε με τις εκπτώσεις και γι αυτό καταγράφεται μεγάλη ζήτηση, ωστόσο όπως εξηγεί ο κ. Ξάνθης μεγάλο ποσοστό των αγοραστών είναι άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να φύγουν σε κάποια παραλία ή βουνό και καταφεύγουν σε αυτή τη λύση. Επίσης πολλοί είναι και οι ηλικιωμένοι που για λόγους υγείας που χρειάζονται το κλιματιστικό για λόγους υγείας.

Ενδεικτικό, που αποτυπώνει το κλίμα που υπάρχει στην αγορά, είναι το γεγονός πως δεν αρκούν οι τεχνικοί για να τοποθετήσουν τα κλιματιστικά και η αναμονή για ένα air condition είναι στις 7 με 8 μέρες.

Όσοι δε κατέφυγαν σε επαγγελματίες ψυκτικούς, πήραν την ίδια απάντηση καθώς και εκείνοι …τρέχουν και δεν φτάνουν.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή