Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: η «έξυπνη πόλη» … στα χαρτιά

Ο τίτλος της «έξυπνης» πόλης και η προώθηση στο γυαλί μας μάρανε όταν δεν μπορούμε να φροντίσουμε 5 αδέσποτα κουτάβια που δηλητηριάστηκαν κοντά σε παιδική χαρά στον Πύργο Τρικάλων, παρόλο που ο Δήμος ενημερώθηκε γρήγορα από τους κατοίκους της περιοχής. Τα αθώα αδέσποτα δηλητηριάστηκαν πιθανότατα μέρα-μεσημέρι με τον Δήμο να αργεί χαρακτηριστικά, αφήνοντας απλούς πολίτες να πάρουν όλη την ευθύνη για τη ζωή των άτυχων ζώων για περίπου 3 ώρες.
 
Κάποιοι λένε ότι μπορείς να δεις τον πραγματικό εαυτό ενός ανθρώπου στην συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα. Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μπορείς να δεις την ποιότητα ενός κρατικού μηχανισμού, από το πως φέρεται στα αδέσποτά του. Σε ζώα αθώα, που βιώνουν το μένος κάποιων κακόβουλων στοιχείων, γιατί κάποιον που δηλητηριάζει άκακα σκυλάκια, που το μόνο τους «παράπτωμα» είναι ότι γαυγίζουν, αρνούμαι να τον αποκαλέσω άνθρωπο.
 
Ο κρατικός μηχανισμός, εκτός από αργός ήταν και δύσκολος στην συννενόηση, αφού ο Δήμος ενημερώθηκε από τους πολίτες για την κατάσταση και αντέδρασε, ευτυχώς, την ίδια ημέρα στέλνοντας κάποιον υπάλληλο να περισυλλέξει το αδέσποτο που έχασε τη ζωή του, αν και είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει και τα 4 άρρωστα για να τα μεταφέρει στον κτηνίατρο του Δήμου. Ευτυχώς πολίτες της περιοχής ανέλαβαν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα υπόλοιπα, άρρωστα αδέσποτα σε ιδιωτικό κτηνίατρο, αγανακτησμένοι από την ανικανότητα και την αδιαφορία του Δήμου που (υποτίθεται) φροντίζει για αυτούς.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία έφτασε 10 λεπτά μετά τον υπάλληλο του Δήμου, αλλά είχε ειδοποιηθεί πάνω από μία ώρα μετά από τον Δήμο. Τουλάχιστον, κάτι λειτουργεί καλά, ακόμα, σε τούτο τον τόπο.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή