Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρικαλινά παραμύθια από μαθητές σε μαθητές

Ιστορίες, μύθοι και θρύλοι των Τρικάλων σε δράση του 6ου Λυκείου Τρικάλων, στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ραδιοφώνου.

Μνήμες της γιαγιάς, θύμησες του παρελθόντος και μια σύγχρονη δράση. Το ραδιόφωνο δεν είναι μόνο αφήγηση ή μουσική, αλλά και δράσεις περί την κοινωνία. Κάτι που ξεδιπλώνεται από ομάδα μαθητών του 6ου Λυκείου Τρικάλων, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που διοργανώνει το σχολείο.

Σήμερα στον «Μύλο Ματσόπουλου», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, που διοργανώνεται από το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, η δράση «Παραμυθια-Μύθοι και Θρυλοι των Τρικάλων».

Η συγκεκριμένη δράση αφορά την πολιτιστική κληρονομιά και στόχο έχει να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές την πολιτιστική ταυτότητα, να συνειδητοποιήσουν την αξία της και  να μυηθούν με βιωματικό τρόπο στην  παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Αρχικά, μαθητές και των 3τάξεων του Λυκείου, θα δραματοποιήσουν το παραμύθι «Ο Χαρτοπαίχτης», από την συλλογή παραμυθιών της Μαρούλας Κλιάφα, «12+1 Παραμύθια της Θεσσαλίας».

Τις θεατρικές τους ικανότητες πάνω στο σανίδι ξεδιπλώνουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι μαθητές: Λευτέρης Μπαλλάς (Γιάννης), Ελευθερία Μήτσιου (γυναίκα Γιάννη), Κων/νος Καραγκούνης (θαμώνας καφενείου), Γιώργος Στασινός (Χριστός), Γιάννης Μπένιας (Άγιος Πέτρος), Κων/νος Αναγνωστόπουλος (Αρχάγγελος Μιχαήλ), Χρήστος Μπουρούσης (Διάβολος), Γιώργος Μπουλογεώργος (Αρχάγγελος Γαβριήλ).

Στη συνέχεια, η Ρίτσα Σιακαβάρα (απόφοιτη 6ου ΓΕΛ) με τη μελωδική της φωνή θα μας μεταφέρει σε διάφορες γωνιές  της πόλης μας. Τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού έγραψε η Μαρία- Ραφαηλία Μπέκα (απόφοιτη 6ου ΓΕΛ).

Η δράση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση μύθων και θρύλων, από τη συλλογή της Μαρούλας Κλιάφα, «Μύθοι και Θρύλοι των Τρικάλων» που αφορούν σε συγκεκριμένα μνημεία της πόλης που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της, όπως το Φρούριο, το Κουρσούμ Τζαμί, το άγαλμα του Ασκληπιού και το Ασκληπιείο. Τη συγκεκριμένη δράση παρουσιάζουν κάνοντας παράλληλα και διαδραστικό παιχνίδι, οι μαθήτριες: Ελευθερία Μήτσιου, Ηλιάνα Κουρσόβαλη και  Γιώτα Χονδρού.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή