Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρικαλινές μαθήτριες για τα fakenews στο Στρασβούργο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει στο Φόρουμ Νεολαίας του Δικτύου των Πόλεων του Στρασβούργου.

Και δύο τρικαλινές μαθήτριες από το 3ο Λύκειο Τρικάλων, εκπροσωπούν ολόκληρη την Ελλάδα, μετέχοντας στις εργασίες του Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2019 στη γαλλική πόλη.

Οι επιλεγείσες μαθήτριες είναι οι Ελευθερία – Παρασκευή Λάππα και η Ζωή – Ιωάννα Νταϊλιάνη.

Η ομάδα τους επελέγη με την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τις άλλες 12 συμμετέχουσες ομάδες από τα Λύκεια των Τρικάλων.

Το θέμα που έπρεπε να παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό και αξιολογητές, ήταν «Fakenews και τρόποι αντιμετώπισής τους».

Παρόμοιο θέμα θα εξεταστεί – συζητηθεί στις εργασίες του Φόρουμ του Δικτύου, στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει ανελλιπώς τα τελευταία 7 χρόνια.

Σημειώνεται πάντως ότι ήταν τόση η άμιλλα και σε τέτοιον βαθμό η προεργασία για την παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα, που δεν υπήρξε τρίτη θέση.

Στη δε δεύτερη θέση επελέγησαν βάσει των κριτηρίων, τρεις ομάδες, με μόλις 0,8 βαθμούς λιγότερους από τις νικήτριες.

Το αρκετά υψηλό επίπεδο της διαδικασίας επιλογής σημείωσε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Άκης Αναστασίου.

Η ομάδα αξιολόγησης αποτελούταν από τον κ. Αναστασίου, τον προϊστάμενο της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στεφ. Νταλάση, την κ. Δημ. Βαργιάμη ως εκπρόσωπο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τους περυσινούς μετέχοντες στο Φόρουμ, Ανδρέας Καραΐσκος και Γιάννης Μαραγκός (με δικαίωμα γνώμης).

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή