Τρικαλινές μαθήτριες ενάντια στο κάπνισμα

Μαθήτριες και μαθητές του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, μετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Κάπνισμα και Περιβάλλον». 
Για τον λόγο αυτόν επισκέφθηκαν τον φανατικό αντικαπνιστή Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, με την επίσκεψη να συμπίπτει με την εκστρατεία κατά του καπνίσματος που έχει ξεκινήσει ο Δήμος. 
Οι μαθήτριες έχοντας αποσπάσει έπαινο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (ως Β3 του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων), παρέδωσαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας για το κάπνισμα στον κ. Παπαστεργίου την περασμένη σχολική χρονιά.

Φέτος, κινητοποιήθηκαν και για τον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κάπνισμα και Περιβάλλον. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από Ερευνητικό Εργαστήριο  στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα».

Οι 8 μαθήτριες Μαρία Αντωνίου, Μαρία Παιδαράκη, Δήμητρα Κουρκούνη, Ειρήνη Ζαφείρη, Μαρίνα Τσιόκα, Αδελαΐδα Σούλο, Δήμητρα Στραπάτσα, Αθηνά Πλευρά, συνοδευόμενες από την Διευθύντρια κ. Σμιξιώτη, παρέδωσαν στον κ. Παπαστεργίου νέα επιστολή, με την οποία ζητούν εγρήγορση για την λήψη μέτρων κατά του καπνίσματος και έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση της ομάδας εθελοντών που πραγματοποιεί την ενημερωτική εκστρατεία στα καταστήματα. 
Επίσης, συζητήθηκε η διοργάνωση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το Ερευνητικό Εργαστήριο, του οποίου προΐσταται ο πνευμονολόγος Παν. Μπεχράκης.
 
Η κ. Σμιξιώτη ανέφερε ότι εκπαιδευτικοί του σχολείου, σε μια πρόσθετη δράση, μετείχαν σε πρόγραμμα κατά του  καπνίσματος που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων. 
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας (και ως συντονιστής της Ομάδας Εθελοντών) και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Έφη Λεβέντη και Κώστας Ψύχος.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή