Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρικαλινοί μαθητές στελεχώνουν τις εθνικές μαθηματικές ομάδες

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε),ο Προκριματικός Διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και την αντίστοιχη για την Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και διεξήχθη στην Αθήνα στο κτίριο του Νέου Χημείου.Επισημαίνεται ότι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που ίσχυσαν κατά τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν και σε αυτή τη φάση Τρικαλινοί μαθητές.

Συγκεκριμένα:

Ο ΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,μαθητής της Γ’ Γυμνασίουτου 9ουΓυμνασίου Τρικάλων κατέλαβε την δεύτερη πανελλήνια θέση. Με την διάκρισή του αυτήθα στελεχώσει την εθνική ομάδα και θα λάβει μέρος στηΒαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στις 11 Σεπτεμβρίου 2020.ΗΕλληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Μ.Ε.

Ο ΜΠΑΤΑΤΕΓΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣμαθητής του 3ουΕνιαίου Λυκείου Τρικάλωνκαι ο ΧΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣμαθητής του 8ουΕνιαίου Λυκείου Τρικάλων κατάφεραν να διακριθούν στον Προκριματικό Διαγωνισμό. Με τη διάκριση αυτή θα στελεχώσουν την αναπληρωματική εθνική ομάδα και θα λάβουν μέρος στη Διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνειστις 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Η εξέταση της Ελληνικής ομάδας θα γίνει στην Αθήνα στην αίθουσα της Ε.Μ.Ε.. Μετά την άθροιση τωνβαθμών του Αρχιμήδη, του Προκριματικού και της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδαςοι έξι πρώτοι μαθητές θα λάβουν μέρος στηβαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συγχαίρει θερμά τους μαθητές που διακρίθηκαναλλά και όλους τους συμμετέχοντες για τις εξαιρετικές επιδόσεις. Τους ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στην συνέχεια των διαγωνισμών.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή