Τρικαλινός σπουδαστής Διασώστης παρείχε υποδειγματικές πρώτες βοήθειες σε θύμα τροχαίου

Λίγο αργότερα καταλαβαίνει ότι το θύμα ήταν αυτή που είχε σώσει τα σκυλιά του από το πλημμυρισμένο οικόπεδο στον Ντάνιελ

Καμιά φορά λέμε ότι η ζωή επιστρέφει την καλοσύνη και αυτό μάλλον έρχεται να επιβεβαιωθεί με τη συγκινητική ιστορία που ανάρτησε στη σελίδα του ένας Τρικαλινός σπουδαστής Διασώστης.

Ο Γιώργος Φώτης βρέθηκε μπροστά σε ένα τροχαίο μαζί με τη σύζυγό του. Δεν δίστασαν στιγμή και ο ίδιος έδρασε βήμα βήμα υποδειγματικά. Όπως αναφέρει το συμβάν έγινε πριν λίγες μέρες στον δρόμο για Μεγάλα Καλύβια όταν διαπίστωσε ότι ένα ΙΧ ήταν ακινητοποιήμενο με σπασμένο τζάμι κάθετα στον δρόμο. Μέσα, μια κοπέλα τραυματισμένη.

Η περιγραφή του από την αρχή μέχρι το τέλος κόβει την ανάσα αλλά και δείχνει ότι η εκπαίδευση που γίνεται στη σχολή των Τρικάλων αποδίδει καρπούς. “Εστειλα τη σύζυγό μου να κόψει την κυκλοφορία από το ένα ρεύμα ώστε να μπορέσω να διαχειριστώ με ασφάλεια το περιστατικό. Ρωτώντας την κοπέλα αν είναι καλά και αν έχει αντιληφθεί που είναι και τι έχει συμβεί πήρα τις απαντήσεις που ήθελα ώστε να συνεχίσω με ποιο ήρεμο τρόπο την προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Την προέτρεψα να σβήσει την μηχανή και να παραμείνει ήρεμη. Ελέγχοντας για πιθανή διαρροή καυσίμων δεν διαπίστωσα κάτι εμφανές οπότε θα μπορούσα να αφήσω την κοπέλα μέσα στο αυτοκίνητο περιμένοντας το ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση όμως του αυτοκινήτου, μιας και η σύγκρουση με σταθερό αντικείμενο ήταν πολύ σφοδρή, δεν μου έδινε την σαφή εικόνα ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, οπότε έπρεπε να επιλέξω.Η την αφήνω μέσα και περιμένω ή αφού από την πόρτα του οδηγού δεν μπορούσε να βγει θα έπρεπε να ρισκάρω και να μπω από την πόρτα του συνοδηγού.

Οι κινήσεις της, λόγω της μεγάλης στενοχώριας που εξέφραζε συνεχώς για το ατύχημα, ήταν έντονες και μη μπορώντας να απελευθερωθεί από την μπλοκαρισμένη ζώνη ασφαλείας ο εκνευρισμός της μεγάλωνε. Προσπάθησα να την ηρεμήσω και να της εξηγήσω ότι δεν πρέπει να κάνει έντονες κινήσεις αλλά ο εκνευρισμός της κάλυπτε τις δικές μου προσπάθειες.Δεν είχα δεύτερη επιλογή ούτε σκέψη.

Μπήκα από την πόρτα του συνοδηγού και με λίγη προσπάθεια παραπάνω κατάφερα να ελευθερώσω την μπλοκαρισμένη ζώνη ασφαλείας. Με προσεκτικές κινήσεις και με την δική της βοήθειά κατάφερα να την βγάλω με ασφάλεια από το αυτοκίνητο. Εκτιμώντας ότι δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή της κάλεσα το ΕΚΑΒ και ενημέρωσα σχετικά. Το ΕΚΑΒ έφτασε αρκετά γρήγορα και μέχρι εκείνη τη στιγμή με κουβέντα και επιχειρήματα προσπαθούσα να της δώσω να καταλάβει ότι το σημαντικό στην όλη υπόθεση ήταν πως είναι Ζωντανή και ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα σκεφτόταν μετά.”, αναφέρει.

Το απίθανο γεγονός κι όμως βγαλμένο από τη ζωή όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, είναι ότι λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο όπου έσπευσε να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας της, μαθαίνει από συγγενικό της πρόσωπο ότι η κοπέλα που μόλις έσωσε, λίγους μήνες πριν, με αυτοθυσία μπήκε στο πλημμυρισμένο του οικόπεδο στη διάρκεια του Ντάνιελ σώζοντας τα σκυλιά του από βέβαιο πνιγμό.

Τα παιχνίδια της ζωής καμιά φορά βαίνουν σε κάτι πραγματικά συγκλονιστικό και συνάμα υπέροχο.

Δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …