Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρικάλων – Καρδίτσης: Τι γίνεται με τον δρόμο που συνδέει τους δύο νομούς;

«Ξαναζεσταίνεται» η προοπτική να διαμορφωθεί επιτέλους μια σύγχρονη οδική σύνδεση

Μπορεί ο Ε-65 να εγκαινιάστηκε και σαφώς οι περισσότεροι να έχουν υποδεχθεί – παρά τα τσουχτερά διόδια – θετικά τα νέα δεδομένα, μένουν όμως σημαντικές οδικές εκκρεμότητες στην περιοχή και δρόμοι που σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου και ασφαλές οδικού δικτύου.

Ανάμεσα σε αυτούς η οδική σύνδεση των δύο πρωτευουσών της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Με εξαίρεση κάποια τμήματα, μέχρι σήμερα η κατασκευή ενός ασφαλή καταρχάς δρόμου για να συνδεθούν οι δύο πόλεις, φαίνεται να αποτελεί ναυάγιο λόγω κακών χειρισμών- όπως εκτιμούν αρκετοί – όσον αφορά την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Και προφανώς, ο Ε-65, δεν είναι λύση για όσους κινούνται μεταξύ των δύο πόλεων που απέχουν ελάχιστα. Μια διαδρομή που καθημερινά ακολουθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής.

Να θυμίσουμε, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ότι μιλάμε για ένα έργο δρομολογημένο από το παρελθόν με τις οριστικές μελέτες και τις απαλλοτριώσεις έτοιμες στο κομμάτι της Π.Ε. Τρικάλων. Όλα αυτά ενώ ο κίνδυνος, να λειτουργήσει ως …παράδρομος της Ε-65 να ελλοχεύει. Σε μια τέτοια περίπτωση κατανοούμε τη δυσκολία να επέλθει οποιαδήποτε βελτιωτική παρέμβαση για την κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού άξονα συμπεριλαμβανομένων και των γεφυρών του.

Μπροστά σε όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο και το «ώριμο» κομμάτι από άποψη μελετών της Π.Ε. Τρικάλων να τεθεί σε τροχιά ανακατασκευής.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή