Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΤΡΙΚΚΗ, ΚΩΣ, ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Νέα ώθηση στο Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων

Μια συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 έδωσε το έναυσμα.

Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων αρχίζει να διεθνοποιεί τις δράσεις του, επιχειρώντας να στρέψει το βλέμμα όλων στις αρχαίες βασικές παραδόσεις της ιατρικής.

Αυτές, που ξεκίνησε από την Τρίκκη ο Ασκληπιός, συνέχισαν οι Ασκληπιάδες στο επιβλητικότερο Ασκληπιείο, αυτό της Επιδαύρου και κατέληξαν στον Ιπποκράτη και την Κω.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω κ. Δημ. Παπαστεργίου Τ. Χρόνης και θ. Νικηταράς συνομίλησαν με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και τον επιστημονικό «οδηγό» της όλης προσπάθειας, ομότιμο καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη.

 

Οι στόχοι πλέον αφορούν:

1. Στη διάχυση του Δικτύου σε όλη τη Μεσόγειο.

2. Στην ένταξη στο Δίκτυο, πρόσθετων Δήμων από την Ευρώπη και ειδικά τη Μεσόγειο, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των Ασκληπιείων ανέρχεται σε περίπου 700

3. Στην ουσιαστική έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας.

 

Η «γέννηση» του Δικτύου έγινε τον Μάρτιο του 2017, με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώπιον του τότε Υπουργού κ. Αμανατίδη.

Πλέον αρχίζει μια νέα περίοδος για την ιστορία της ίασης και τη διαχρονική της ουσία και αξία, όπως ξεκίνησε από την αρχαία Τρίκκη και σταδιακά εξελίχθηκε στην Ιατρική Επιστήμη.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή