Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τριμερής στα Ιεροσόλυμα για Ελλάδα – Κύπρο – Ισραήλ την Κυριακή

Η τριμερής συνάντηση Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο κ. Δένδιας θα έχει καταρχάς διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ (Yair Lapid). Στη συνέχεια θα συμμετάσχει με τους ομολόγους του, Γαΐρ Λαπίντ και Νίκο Χριστοδουλίδη για την Κύπρο, στην τριμερή σύνοδο των ΥΠΕΞ. Στη συνάντησή τους θα εστιάσουν τις περιφερειακές εξελίξεις και επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Με το πέρας της συνάντησης αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών γύρω στις 15:20 με 15:30. Στη συνέχεια ο υπουργός θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του και με την υπουργό Ενέργειας αυτή τη φορά του Ισραήλ Καρίν Ελχαράρ (Karin Elharar).

Τέλος θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ (Naftali Bennet). Ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ (Isaac Herzog). Ενώ η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό ‘Αμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντα (Benny Gantz).

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή