Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τριτοκοσμικές εικόνες στο Κέντρο Υγείας Λάρισας, στο κέντρο της πόλης

Τριτοκοσμικές εικόνες εγκατάλειψης εμφανίζει το Κέντρο Υγείας Λάρισας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Ρούσβελτ 4.

Μετά από καταγγελίες πολιτών, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, επισκέφθηκε το κτήριο, για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι, τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν.

Το Κέντρο Υγείας Λάρισας το οποίο λόγω της θέσης του, κατέχει ζωτικής σημασίας ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, λειτουργεί χωρίς διευθυντή εδώ και ενάμιση χρόνο, με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και με υποδομές που αποτελούν ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος εν έτει 2022.

Συγκεκριμένα το κτήριο στερείται πυρασφάλειας, ενώ λειτουργεί μόλις ένα ασανσέρ για να εξυπηρετήσει ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες. Το πλέον αποκαλυπτικό όμως της κατάντιας του δημοσίου συστήματος υγείας, είναι πως το κτήριο στερείται στοιχειώδους προσβασιμότητας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

«Είναι εκτός λογικής να καμαρώνει κανείς για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία στο νομό Λάρισας. Είναι ντροπή για το ίδιο το κράτος, για την κυβέρνηση, για τον υπουργό Υγείας και προπαντός για τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη που έχει την άμεση ευθύνη. Οποιοσδήποτε στη θέση του θα είχε παραιτηθεί εάν διέθετε τη στοιχειώδη ευθιξία για τα χάλια που επικρατούν. Προφανώς όμως η καρέκλα είναι πάνω από οποιοδήποτε αίσθημα ευθύνης ή από τις άθλιες συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Λάρισας» δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή