Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τροχαία Τρικάλων…καλέστε αργότερα γιατί ενοχλείτε

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ηλικιωμένος καρκινοπαθής από τα Τρίκαλα, έπρεπε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να κάνει την τελευταία του χημειοθεραπεία. Θα συνοδευόταν από τη σύζυγό του και το ένα του παιδί, αλλά εξέφρασε την επιθυμία να σταθεί στο πλευρό του και η κόρη του, η οποία ζήτησε να πάει μαζί τους και να συνοδεύσει τον πατέρα της, σ’ αυτή την περιπέτεια της ζωής του.

Νομοταγής ο άνθρωπος, θέλησε να ενημερωθεί από την αστυνομία για το αν μπορεί να τους ακολουθήσει και το τέταρτο μέλος της οικογένειας. Τηλεφώνησε στην Τροχαία Τρικάλων. Στην άλλη άκρη της γραμμής θέλω να πιστεύω ότι συνήθως απαντούν υπηρετούντες στο σώμα και όχι τίποτα περαστικοί, ούτε ο καφετζής του αστυνομικού μεγάρου.

Ο άνθρωπος ρώτησε, πόσα άτομα προβλέπει ο νόμος ότι μπορούν να βρίσκονται σε ένα Ι.Χ; Η απάντηση ήταν αφοπλιστική.

«Δεν γνωρίζω», είπε ο αστυνομικός από την άλλη άκρη της γραμμής και συνέχισε, «Έχει εκδοθεί Φ.Ε.Κ. αλλά δεν μας έχει σταλεί ακόμα για να γνωρίζουμε».

Επικοινώνησα με την Τροχαία Αθηνών προκειμένου να ενημερωθώ για το αν κι εκεί δεν τους έχει σταλεί το Φ.Ε.Κ. Μου απάντησαν πως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Με τα νέα μέτρα, κάθε βδομάδα εκδίδεται νέο Φ.Ε.Κ. και αποστέλλεται αμέσως σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις. Προφανώς ο αστυνομικός που σήκωσε το τηλέφωνο δεν είχε ενημερωθεί προσωπικά και δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει για να μάθει, προκειμένου να ενημερώσει τον πολίτη. Έτσι με τη συνήθη ελαφρότητα του αδιάφορου δημοσίου λειτουργού, το αστυνομικό όργανο πέταξε ένα «δεν γνωρίζω» και ξεμπέρδεψε, μετακυλίοντας την ανευθυνότητα της απάντησης του στην κεντρική διοίκηση που δεν του έστειλε την επίσημη ενημέρωση κι εσύ ψάξε βρες την άκρη.

Φυσικά ο καρκινοπαθής ανέβαλε την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, έως ότου μάθει η Τροχαία Τρικάλων, τελικά πόσοι επιτρέπεται να μετακινηθούν με Ι.Χ.

Είμαι βέβαιος πως η διοίκηση της Τροχαίας Τρικάλων δεν έχει ιδέα για τέτοιου είδους ανεύθυνες συμπεριφορές στελεχών της και καλά θα κάνει ο διοικητής, να ζητήσει εξηγήσεις από τους υφισταμένους του για το συγκεκριμένο περιστατικό που εκθέτει τον ίδιο και την υπηρεσία του.

Όσο για τον Τρικαλινό πολίτη, να τον ενημερώσουμε πως ο νόμος ορίζει ότι επιτρέπεται να μετακινηθούν με ένα Ι.Χ, έως τέσσερα άτομα με πρώτου βαθμού συγγένεια.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή