Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρομοκρατούνται και πάλι Βολιώτες με τηλεφωνήματα για δήθεν τροχαία

Άγνωστοι απατεώνες άρχισαν και πάλι να ενοχλούν, προσδοκώντας χρηματικά ποσά

Τρομοκρατούν και πάλι… ανυποψίαστους Βολιώτες άγνωστοι απατεώνες για δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το magnesianews.gr Βολιώτες δέχονται τηλεφωνήματα από αριθμό με απόκρυψη που παριστάνουν συγγενικά τους πρόσωπα ότι δήθεν είχαν τροχαία ατυχήματα, σκορπώντας τον τρόμο, καθώς το μυαλό του καθένα μας δεν πάει στο ότι μπορεί να είναι ψέματα, με αποτέλεσμα να χάνουν χρόνια από τη ζωή τους… αλλά και κάποιοι… χρήματα απ΄το πορτοφόλι τους!

Φυσικά πρόκειται για γνωστή εδώ και χρόνια απάτη που σκοπό έχει, τα άγνωστα άτομα να βγάλουν χρήματα, εκμεταλλευόμενα τον ανθρώπινο πόνο, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συμπολιτών που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν «φτερά».

Να κλείνετε άμεσα τη γραμμή

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, συμβουλεύει τους πολίτες όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα, να κλείνουν άμεσα τη γραμμή, να επικοινωνούν με τα πρόσωπα που επικαλούνται οι δράστες ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, π σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Εκλιπαρώντας για βοήθεια

Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας. Η Αστυνομία επισημαίνει ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Επίσης, καλεί όλους τους πολίτες να μη δίνουν τηλεφωνικά σε τρίτους τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας, όπως τον αριθμό και τον τριψήφιο κωδικό ασφάλειας (CVV), όπως επίσης να μην παρέχουν ποτέ σε τρίτους τον εξαψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης συναλλαγής OTP , που στέλνει η τράπεζα στο κινητό τους τηλέφωνο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή