Τροποποίηση προγράμματος rapid test στον Δήμο Μετεώρων

Ο Δήμος Μετεώρων σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καθώς και με τους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, συνεχίζουν τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (Rapid Test) στο πλαίσιο πρόληψης και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Μετά από επικοινωνία με τον Επικεφαλής των Κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο Ν. Τρικάλων κ. Κουτσονάσιο Ιωάννη, το πρόγραμμα ελέγχων για το υπόλοιπο της εβδομάδας, διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 10/2

  • Βασιλική 08:00-09:00

Παρασκευή 11/2

  • Καλαμπάκα 08:00-11:00 (κεντρική πλατεία)

Σάββατο 12/2

  • Καλαμπάκα 08:00-10:00 (κεντρική πλατεία)

Σας επισημαίνουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος δειγματοληπτικός έλεγχος αύριο στην Καλαμπάκα καθώς επίσης σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ που ισχύουν από 7/2 όλοι οι κάτω των 18 ετών που προσέρχονται για rapid test θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα ή να έχουν υπεύθυνη δήλωση με τη συγκατάθεση των γονέων για την εξέταση.

Οι μαθητές που έρχονται μαζικά με την βεβαίωση από το σχολείο τους θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον καθηγητή του σχολείου, ο οποίος θα πρέπει να έχει λάβει τη συγκατάθεση των γονέων και να το βεβαιώνει με υπεύθυνη δήλωση.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους και να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα μετάλλαξη είναι αρκετά μεταδοτική και θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς και να χρησιμοποιήσουμε το μόνο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας ,τον εμβολιασμό για την προστασία μας καθώς και για την προστασία του συνόλου.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …