Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τσαγκάρης: Ένα επάγγελμα που λίγοι νέοι ακολουθούν στα Τρίκαλα

Από τα πιο παραδοσιακά επαγγέλματα που όμως … δύσκολα θα επιβιώσει

Εδώ και χρόνια ο Παναγιώτης Τσιακούμης διατηρεί το τσαγκάρικό του στα Τρίκαλα.

Καθημερινά βρίσκεται στον πάγκο του επιδιορθώνοντας παπούτσια ασκώντας ένα από τα πιο παραδοσιακά επαγγέλματα που όμως … δύσκολα θα επιβιώσει. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο την οικονομική κατάσταση των καταναλωτών που ολοένα και μειώνεται, αλλά κυρίως με το αν θα συνεχίσουν νέοι άνθρωποι το επάγγελμα.

Η σκέψη αυτή ήταν η αφορμή για μια σύντομη συζήτηση με το Τrikalanews.gr μιας και στο δικό του κατάστημα εργάζονται επιπλέον από τον ίδιο και δυο νέοι άνθρωποι. Ο ένας εκ των δύο είναι ο γιος του Θανάσης, ο οποίος ακολουθεί τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του και φαίνεται ότι παρά τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, θα κρατήσει στο μέλλον το γραφικό κατάστημα επιδιορθώσεων επί της οδού Στρατηγού Σαράφη.

Μιλώντας σχετικά με τον Παναγιώτη Τσιακούμη, μας είπε ότι το ενδιαφέρον γενικότερα από νέα παιδιά να μάθουν την τέχνη είναι ελάχιστο. Κάποια χρόνια πριν αναζητούσε εναγωνίως άτομο για εργασία και η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή. Το επάγγελμα είναι μεν παραδοσιακό αλλά πάντα χρήσιμο. Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι από αυτά που προσελκύουν τα νέα παιδιά. Κι όμως. Αν κάποιος το υπηρετήσει με συνέπεια, είναι μια καλή εναλλακτική.

Όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις επαγγελμάτων, κυρίως χειρωνακτικών, που δεν μπαίνουν στη λίστα προτιμήσεων και η αλήθεια είναι ότι μάλλον…αδικούνται.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή