Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τσιμέντο για τις ανάγκες στήριξης και συνέχισης των αρχαιολογικών εργασιών

Το έργο της Κεντρικής Πλατείας Τρικάλων παίρνει «μυθικές» διαστάσεις με τους Τρικαλινούς να παρακολουθούν τη διαδικασία των εργασιών για πολλούς λόγους.

Κάποιοι εξ αυτών είναι, η πορεία των εργασιών ανάπλασης με αρκετούς συντοπίτες μας να φοβούνται ότι θα κάνουν χρόνια να ξαναδούνε ολοκληρωμένη την πλατεία της πόλης, η πορεία των αρχαιολογικών ερευνών με τις εικασίες να δίνουν και να παίρνουν γύρω από τα ευρήματα αλλά και τι άλλο μπορεί να αναδειχθεί και στο άμεσο μέλλον.

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι εύλογο ωστόσο γνωρίζουμε όλοι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να δώσει κανείς απαντήσεις. Η τεκμηρίωση παρελθοντικών ευρημάτων από τη μέχρι τώρα εμπειρία, απαιτεί ένα βάθος χρόνου και εκτιμήσεις εμπεριστατωμένες.

Μιλώντας στο trikalanews.gr η κα Κρυσταλλία Ματζανά αναφέρθηκε στην πρόσφατη τσιμεντόστρωση διαδρόμου μέσα στο σκάμμα, μας εξήγησε ότι αυτό δεν αφορά την ανάπλαση αλλά τη σταθεροποίηση των χωμάτων σε σημείο που δεν γίνονται αρχαιολογικές εργασίες ώστε αυτές να μπορέσουν να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, αυτό που εμείς τουλάχιστον κατανοούμε είναι ότι δεν προδικάζεται τίποτα και οι διαδικασίες βρίσκονται σε δυναμική εξέλιξης προς πάσα κατεύθυνση.

Το μόνο που μπορεί να διασφαλιστεί – και πρέπει – είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται να γίνονται σωστά χωρίς παραλήψεις που μπορεί να μας κοστίσουν στο μέλλον με ποικίλους τρόπους.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή