Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tσίπρας: Aπειλή προς τους θεσμούς για πρόωρες εκλογές

   Στην επίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον των θεσμών καθώς «απείλησε» ουσιαστικά τη Μέρκελ ότι θα εφαρμοστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αν δεν υπάρξει παράταση στη μείωση των συντάξεων με τη Μέρκελ να κρατάει ακόμη τα χαρτιά της κλειστά μη γνωστοποιώντας τις προθέσεις της επί του θέματος.

   Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να «πέσουν τα τείχη» αντιστάσεων που συναντά το θέμα ώστε να επέλθει μια θετική απόκριση των θεσμών ως προς την παράταση της μείωσης των συντάξεων.

   Παρά την αναφορά της κυβέρνησης για εξάντληση της 4ετίας έκανε λόγω για διενέργεια πρόωρων εκλογών γεγονός που ίσως οφείλεται στην διάψευση της επιθυμίας της από τους θεσμούς για παράταση της μείωσης των συντάξεων.

   Έτσι, μέσω της αναγγελίας αυτής για πρόωρες εκλογές είναι φανερό ότι ασκείται σημαντική πίεση στους ευρωπαΪκούς θεσμούς σχετικά με την απόφαση έγκρισης της παράτασης μείωσης των συντάξεων από τον κ. Τσίπρα ο οποίος μέχρι στιγμής είναι απόλυτα πιστός συνεργάτης των θεσμών.

   Με το σενάριο αυτό των πρόωρων εκλογών ο κ. Τσίπρας διαβλέπει στην άμεση κινητοποίηση των Ευρωπαίων συμμάχων του όπως η Μέρκελ με σκοπό τη θετική έκβαση του ζητήματος των συντάξεων μέσω της  έγκρισης και διευκόλυνσης της παράτασης μείωσης των συντάξεων ενώ αντίθετα η Μέρκελ φαίνεται να έχει «κλειστεί στον εαυτό της» καθώς δεν φανερώνει τα σχέδια και τις προθέσεις της για το ζήτημα γεγονός που αποτέλεσε και ένα από τα παράπονα του κ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή