Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τζάκια και ξυλόσομπες… πνίγουν τα Τρίκαλα

Παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει από πλευράς της κυβέρνησης για στροφή των πολιτών αρχικά στο φυσικό αέριο και πρόσφατα στο πετρέλαιο θέρμανσης… το στενό πορτοφόλι έχει στρέψει αρκετούς συμπολίτες μας στα καυσόξυλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, η αύξηση στις πωλήσεις καυσόξυλων είναι μεγάλη καθώς τα νοικοκυριά θερμαίνονται πλέον με τζάκια και ξυλόσομπες.

Το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνει όλη αυτή η χρήση είναι σίγουρα θετικό στις τσέπες των Τρικαλινών αλλά η ρύπανση της ατμόσφαιρας είναι μεγάλη.

Δεν χρειάζεται εξάλλου κάποιος να είναι «επιστήμονας» για να καταλάβει πως υπάρχει θέμα όταν τη νύχτα η αιθαλομίχλη φαίνεται στα φώτα της πόλης και η μυρωδιά, ειδικά σε βραδιές άπνοιας, είναι έντονη.

Είναι δεδομένο το γεγονός πως σύντομα ο κρατικός μηχανισμός θα εκδώσει ανακοίνωση για περιορισμό της χρήσης καυσόξυλων για θέρμανση αλλά… ποιος θα μείνει έστω και μία ώρα χωρίς θέρμανση με σκοπό να μειώσει του ρύπους στην ατμόσφαιρα, ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή άτομα τρίτης ηλικίας;;;

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή