Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UNDO YOUR MATHS

Ενώ τα μαθηματικά εγγράφουν με αφαιρετικό τρόπο τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τα πράγματα, τους ανθρώπους, την φύση, τη γη, τα ζώα, τον ουρανό, αλλά και τα μόρια της υλικής και άυλης πραγματικότητας, δημιουργώντας αλγοριθμικές διαδικασίες και μηχανές που οργανώνουν, μορφοποιούν, διαμορφώνουν, εκτιμούν, προβλέπουν, κατασκευάζουν το βέβαιο ή το αληθινό (;) και, εν τέλει, ρυθμίζουν, ελέγχουν και διακυβερνούν, μια ομάδα φοιτητριών και φοιτητών αποτολμά μια σειρά ζω(οδο)τικών ανατροπών.
 
Μέσα από αυτοσχέδια παιχνίδια και δράσεις πειραματίζεται με τρόπους μετάβασης σε μετασχηματισμούς, αναδιατάξεις και ανακατασκευές φτιάχνοντας με τα δικά της μαθηματικά δυνητικούς δεσμούς με την απορία, την αβεβαιότητα, το ακανόνιστο, το χαοτικό και το άγνωστο. 
 
Η επαφή με θέματα όπως μοτίβα, κανονικότητες και διαδικασίες @πεζούλια, ταυτότητες, πλαίσια και φιγούρες @άγαλμα, μετρήσεις μεγεθών και χρόνου @αχίλλειον, χρήμα, ανταλλαγές και συναλλαγές @μεράκι, μας εμπλέκει σε απροσδόκητες απo/δράσεις από τις νόρμες της καθημερινότητας.
 
Τα παιχνίδια και οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος 'Εθνογραφικές Μελέτες σε Πρακτικές ΤεχνοΜαθηματικών' από ομάδα φοιτητριών και φοιτητών του ΠΤΠΕ.
 
Θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένους σταθμούς σε μια διαδρομή στην πόλη του Βόλου την Κυριακή 3 Ιούνη, μεταξύ 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ όπως περιγράφει η αφίσα.

Ελάτε να την περπατήσουμε μαζί!
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή