Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βανδάλισαν έργα τέχνης των Τρικαλινών ζωγράφων σε καφάο του ΟΤΕ (ΦΩΤΟ)

Κανένας σεβασμός στην ομορφιά, στον δημόσιο χώρο και στον κόπο κάποιων ανθρώπων…

Οι περισσότεροι Τρικαλινοί υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων που θέλησε να δώσει χρώμα στην πόλη. Πρόκειται για την προσφορά να ζωγραφίσουν τα άχαρα καφάο του ΟΤΕ σε κάθε σημείο των Τρικάλων, προσθέτοντας πινελιές Τέχνης.

Τι έχει απομείνει όμως αυτά τα έργα Τέχνης σήμερα;

Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, τα έργα έχουν καταστραφεί και έχουν καλυφθεί από χαρακτηριστικά ομάδων, χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό.

Το θέμα σχολιάζουν μέλη του Συλλόγου, τονίζοντας την απογοήτευσή τους. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων, «Υπάρχουν πολλοί τρόποι οπαδέ της κάθε ομάδας να εκφράσεις την αγάπη σου για την ομάδα !! ΟΧΙ  όμως πάνω στον κόπο του κάθε καλλιτέχνη που έχει αφιερώσει χρόνο, ενέργεια και συναίσθημα για να ομορφύνει την πόλη.

Ο βανδαλισμός πάνω από την τέχνη είναι ασέβεια και οι συνέπειες καταστροφικές. Μειώνει την πολιτιστική και ιστορική σημασία της τέχνης, καθώς και τους δημόσιους χώρους στους οποίους εκτίθεται. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό κόστος για επισκευές και αποκαταστάσεις.

Είναι αναγκαίο για τις κοινότητες να ενωθούν για να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν πράξεις βανδαλισμού κατά της τέχνης και να προωθήσουν το σεβασμό για την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό η επιθυμία για έκφραση να μην φθάνει να γίνει ανεξέλεγκτη και να υποβαθμίζει τη σημασία της τέχνης».

Για το θέμα μίλησε στο Trikalanews.gr και ο αντιδήμαρχος έργων και ένθερμος υποστηρικτής της «Τέχνης στους δρόμους» Γιώργος Καταβούτας εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του. «Δυστυχώς, η κίνηση αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός στον δημόσιο χώρο, στα δείγματα Τέχνης. Δεν βρίσκω λόγια πραγματικά για να χαρακτηρίσω την πράξη αυτή» τόνισε.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή